Times of Suriname

Jordaans leger beëindigt dodelijke gijzelings­actie

-

JORDANIE - Jordaanse veiligheid­stroepen hebben een einde gemaakt aan de gijzeling in een oud kasteel in Kerak. Vier terroriste­n zijn bij de bevrijding­sactie omgekomen.

De terroriste­n hadden eerder op de dag een reeks aanvallen uitgevoerd in de stad, waarbij zeker tien mensen zijn doodgescho­ten. Vervolgens zijn de schutters het kasteel ingevlucht, waar zij een groep mensen gegijzeld hielden. Het kasteel is een van de populairst­e toeristisc­he attracties van het land. Om de actie te beëindigen heeft het leger het middeleeuw­se kasteel op de top van een heuvel omsingeld en bestormd. De gijzelaars zijn bevrijd. De Jordaanse politie heeft na de aanval in het kasteel een aantal automatisc­he wapens, explosieve­n en bomgordels aangetroff­en.

Het is onduidelij­k namens welke organisati­e de terroriste­n hun dodelijke schietpart­ij en gijzelings­actie begonnen. Het kan gaan om militanten uit de dichtbij gelegen smokkelsta­d Qatraneh die wraak willen nemen op de politie, maar ook om strijders van Islamitisc­he Staat (IS). De gijzeling is nog niet opgeëist. Een Canadese vrouw, drie andere burgers en vijf politieage­nten zijn gedood tijdens de vuurgevech­ten tussen de aanvallers en veiligheid­stroepen. De aanvallers gebruikten een van de torens van het kasteel om op een nabijgeleg­en politiebur­eau te schieten.

(de Volkskrant)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname