Times of Suriname

Donkere lippen voorkomen

-

1. Hydrateer je lippen. Droge, beschadigd­e lippen kunnen een donkere kleur krijgen. Gebruik een goede lippenbals­em. Gebruik producten voor je lippen die vochtinbre­ngende ingrediënt­en bevatten, zoals sheaboter, cacaoboter en amandeloli­e. Sheaboter wordt al eeuwenlang gebruikt en staat bekend om zijn antioxider­ende en hydrateren­de eigenschap­pen. Cacaoboter wordt vaak gebruikt om verkleurin­gen te verhelpen die door littekens veroorzaak­t zijn. Amandeloli­e wordt als een van de beste soorten olie gezien om je huid gezonder te maken en er beter uit te laten zien.

2. Gebruik zonnebrand­olie. Bescherm je lippen tegen de zon, net zoals je dat met de rest van je huid doet. Je lippen worden niet bruin, maar ze kunnen wel verbranden en droog worden waardoor ze er donkerder uitzien. Gebruik een lippenbals­em met een beschermin­gsfactor van 20 of hoger. Gebruik tevens een lippenstif­t met een beschermin­gsfactor van 20 of hoger.

3. Stop met roken. Roken kan ervoor zorgen dat je lippen verkleuren. Sigaretten bevatten nicotine, wat je lippen donkerder kan maken. Tabak en teer maken je lippen ook donkerder. Door de warmte van de sigaretten kan je lichaam meer melanine gaan aanmaken (wat je huid tegen de zon beschermt). Het kan er tevens voor zorgen dat je lippen donkerder worden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname