Times of Suriname

Binnenkort

-

versie van de applicatie voor de iPhone blijkt het dus mogelijk te zijn om een berichtje terug te roepen. Als dat gedaan wordt, blijft het spraakball­onnetje staan, maar de inhoud ontbreekt. Het is zelfs mogelijk om dit te doen nadat de ontvanger het bericht al gelezen heeft. Het is nog niet bekend wanneer deze functie in de reguliere versie van Whatsapp verschijnt.

(De Telegraaf/ foto: YouTube) Jaren smeekten fans Nintendo om toch eens games voor smartphone­s uit te brengen en dit jaar is het dan eindelijk zo ver. Super Mario Run is de eerste mobiele game die echt door Nintendo zelf is gemaakt; Pokémon Go was van ontwikkela­ar Niantic. En Nintendo heeft het voor elkaar te krijgen om er een heuse, authentiek­e Mario-game van te maken, die makkelijk speelt en toegankeli­jk is.

Super Mario Run is zo een bijzonder leuke, sociale, uitdagende, échte Mario-game. Hoewel de besturing in het begin misschien even wennen is, balanceert ook Super Mario Run tussen laagdrempe­lig en frustreren­d, met uitstekend ontworpen levels en alle bekende Mario-elementen.

Google Gboard

Google bracht dit handige toetsenbor­d met ingebouwde zoekmachin­e eerder al voor iOS uit, maar vooralsnog zonder Nederlands­e ondersteun­ing. De Android-versie verscheen deze week wel direct met ondersteun­ing voor Nederlands, als update van het Google Keyboard. Dat toetsenbor­d is nu omgedoopt tot Gboard en is daarmee een stuk handiger geworden.

Oceanhorn

Nintendo heeft dan wel eindelijk een mobiele versie van Mario uitgebrach­t, Zelda is op smartphone­s nog steeds niet speelbaar. Oceanhorn is dan een prima alternatie­f, en de avontureng­ame is sinds deze week ook voor Android beschikbaa­r. De makers van Oceanhorn hebben overduidel­ijk naar de bekende Zelda-serie van Nintendo gekeken en een frisse game met veel bekende elementen is het resultaat.

Hoewel het uiterlijk van Oceanhorn een redelijk eigen look heeft, doet de game meteen aan Zelda-game The Wind Waker denken. Ook hier speel je een jonge jongen met zwaard en schild, die vanaf een klein eiland met een zeilboot de wijde wereld in trekt. Daar kom je tal van vijanden tegen, sla je potten stuk voor geld en verzamel je verschille­nde gereedscha­ppen om verder in de game te komen.

Op de verschille­nde eilanden die je in Oceanhorn kan bezoeken kom je dorpen tegen en word je in dungeons op de proef gesteld met puzzels, sterke vijanden en eindbazen. De besturing is veelzijdig, maar toch prima te behappen op een smartphone en de game ziet er ook nog eens prachtig uit met zijn stijlvolle 3D-wereld die je schuin van boven bekijkt.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? (NU.nl/ foto: supermario­run.nl/jadeki-blog.de)
(NU.nl/ foto: supermario­run.nl/jadeki-blog.de)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname