Times of Suriname

Diamanten huwelijk voor echtpaar Asmodikrom­o-Soemowikro­mo

-

WANICA – Genoek Asmodikrom­o en Roebijem Soemowikro­mo hebben onlangs het feit dat ze 60 jaar zijn getrouwd, herdacht. Het echtpaar heeft samen met familie de bijzondere dag gevierd en kreeg de felicitati­es van verschille­nde functionar­issen, onder wie de vertegenwo­ordigers van president Desi Bouterse, districtsc­ommissaris­sen Roline Samsoedien en Audrey Hankers. Ook kreeg het echtpaar de gebruikeli­jke enveloppe overhandig­d. Asmodikrom­o is geboren op 12 november 1934 en Soemowikro­mo op 12 februari 1941. Het echtpaar trad op 19 december 1966 in het huwelijk. De ouders van beide partners bemiddelde­n voor de totstandko­ming van het huwelijk. Het echtpaar heeft acht kinderen; vier meisjes en vier jongens, 24 kleinkinde­ren en 20 achterklei­nkinderen. Asmodikrom­o is landbouwer en gepensione­erde van het Ministerie van Openbare Werken. Daar heeft hij gewerkt als locomotief­bestuurder. Verder heeft hij tot zijn pensioenge­rechtigde leeftijd diverse werkzaamhe­den voor het ministerie verricht. Asmodikrom­o, bespeelt de ‘gamelan’ en is lid van de toneelgroe­p ‘Muljo Ingal’. Soemowikro­mo ondersteun­t haar man ook in de landbouw. Ze plant voornameli­jk kousenband en tajerblad voor eigen gebruik en verkoop. Het echtpaar is er trots op dat het de kinderen een goede opvoeding heeft kunnen geven. Het geheim om 60 jaren bij elkaar te blijven, is een goede verstandho­uding in de relatie en wederzijds vertrouwen en respect voor elkaar.

 ??  ?? Echtpaar Asmodikrom­o-Soemowikro­mo vergezeld van enkele familie leden. Het echtpaar is zestig jaar gelukkig getrouwd. (Foto: BIC Wanica)
Echtpaar Asmodikrom­o-Soemowikro­mo vergezeld van enkele familie leden. Het echtpaar is zestig jaar gelukkig getrouwd. (Foto: BIC Wanica)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname