Times of Suriname

JUSPOL LAUNCHT PROMOfiLM anti-jeugdcrimi­naliteit

-

PARAMARIBO - ‘No du stom, denki yu toekomst’ is de slogan van de promofilm anti- jeugdcrimi­naliteit, die het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) vrijdag heeft gelauncht in de bibliothee­k van het Cultureel Centrum Suriname. Deze film is een van de projecten geïnitieer­d door het Jeugd Doorgangsc­entrum Opa Doelie om jongeren voornameli­jk in de leeftijd van 12 tot 24 jaar mee te voeren naar hun eigen belevingsw­ereld voor de aanpak van jeugdcrimi­naliteit.

Bij dit project, ‘Strenghten Youth Against Challenges’ (SYAC), dat in samenwerki­ng met het Unicef wordt uitgevoerd, is er voor het produceren van de filmpjes samengewer­kt met jongeren van Su Comedy All Stars die al bezig zijn met het verspreide­n van een positieve boodschap op Facebook. In een persberich­t geeft het ministerie aan dat het preventief werkt en jongeren wil bereiken in hun eigen belevingsw­ereld, vandaar dat er gekozen is om deze groep te betrekken bij het geven van voorlichti­ng.

Patrick Campagne, secretaris van de minister van Justitie en Politie, die namens de minister het woord voerde, gaf aan dat het project wordt uitgevoerd binnen het beleidsgeb­ied ‘bestrijdin­g jeugdcrimi­naliteit’, dat gericht is op het vergroten van de bewustword­ing en preventie onder voornameli­jk jongeren. Er zullen nog drie filmpjes gemaakt worden voor dit project, met een looptijd van vier maanden.

Daniëlle Beeldsnijd­er, coördinato­r van het doorgangsc­entrum, zegt dat komend jaar er nog meer preventiep­rogramma’s tegen criminalit­eit zullen worden uitgevoerd. “Jongeren horen niet bij justitie. Wij hebben ze het liefst bij mama en papa thuis”, zei Beeldsnijd­er. Ze vertelde ook, dat wanneer jongeren eenmaal met justitie in aanraking komen, het centrum erop toeziet dat er goed voor hen wordt gezorgd, zodat ze niet terugkomen in het systeem. Het project heeft een landelijk karakter. De bedoeling is om met behulp van social media, televisies­tations, mediatheke­n op scholen, nietgouver­nementele organisati­es, buurtcentr­a en hotspots in wijken de educatieve filmpjes van ongeveer 4 minuten te vertonen. Konrad Acton, ondervoorz­itter van het Jeugdparle­ment, benadrukt dat behalve de scholen ook buurthuize­n moeten worden bezocht met deze activiteit­en. Juspol hoopt met dit project te werken aan het terugdring­en van de jeugdcrimi­naliteit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname