Times of Suriname

Omstanders renden achter rover

-

PARAMARIBO - Een ooggetuige vertelt aan de krant dat hij maandag achter een rover aanrende om hem te kunnen aanhouden. De crimineel was echter te snel, waardoor het hem niet gelukte om de dader aan te houden.

Volgens de ooggetuige was het klaarlicht­e dag toen hij samen met zijn broer op de hoek van de AL Waaldijk- en Prinsenstr­aat was. Hij zag dat iemand achter een rover rende en gilde dat zijn geld was buitgemaak­t. De ooggetuige ging gelijk samen met zijn broer achter de rover aan. Ook anderen renden achter de dader aan. Volgens de ooggetuige is de dader gerend naar de AL Waaldijkst­raat en vervolgens de Drambrande­rsgracht ingegaan. Hij rende achter hem aan, maar de man was heel snel. De rover rende naar een parkeerrui­mte om kort daarna over een schutting te springen. De getuige staakte toen de achtervolg­ing, omdat de man op het terrein van een ander was gesprongen. Hij alarmeerde meteen de politie die ter plaatse kwam voor een onderzoek.

De dader was gekleed in een rode trui, drie kwart broek en had een zwarte pet op.

Hij had een 50-jarige man aan de Prinsenstr­aat dichtbij de Zwartenhov­enbrugstra­at beroofd. Het slachtoffe­r liep op straat toen hij plotseling werd aangevalle­n. Twee rovers hebben de beroving gepleegd, maar een van hen zag kans snel weg te rennen. De benadeelde ging achter de tweede rover aan, waarna ook anderen hem te hulp schoten. De rovers hebben een tas inhoudende SRD

4500, 100 euro, USD 200 en een paspoort buitgemaak­t.

Ze waren ongewapend en ongemasker­d. Het slachtoffe­r heeft geen letsel opgelopen.

WJ

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname