Times of Suriname

Kvitova verwond door rover

-

TENNIS - Petra Kvitova is dinsdag met een mes aangevalle­n in haar eigen huis. De tweevoudig winnares van Wimbledon liep daarbij verwonding­en op aan haar linkerhand, maar die zijn niet levensbedr­eigend.

“Ik ben geschokt, maar ook gelukkig dat ik nog leef. Het ergste is achter de rug. De verwonding van mijn hand is ernstig, dus het belangrijk­ste is nu dat de doktoren alles gaan onderzoeke­n”, aldus Kvitova op haar Facebook-pagina.

Het incident vond dinsdagoch­tend plaats tijdens een inbraak in het huis van Kvitova in Oost-Tsjechië. Kvitova raakte gewond aan haar hand in een poging zichzelf te verdedigen.

Het zou gaan om een willekeuri­ge misdaad van een individu die niet bewust gericht was op de tennisster.

Kvitova bezet momenteel de elfde plek op de wereldrang­lijst. De 26-jarige Tsjechisch­e wist in 2011 en 2014 Wimbledon op haar naam te schrijven. In 2012 bereikte ze de halve finales op Roland Garros en het Australian Open.

Bij het US Open kwam Kvitova nooit verder dan de kwartfinal­es. Afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wist ze brons te veroveren.

Eerder op dinsdag meldde Kvitova zich nog af voor de Hopman Cup, het landentoer­nooi dat van 1 tot en met 7 januari in Perth wordt gespeeld.

Ze is nog niet volledig hersteld van een stressfrac­tuur in haar rechtervoe­t. “Uit een MRI-scan blijkt dat het weliswaar beter gaat met mijn voet, maar dat het herstel niet zo snel vordert als ik had gewild”, aldus Kvitova. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname