Times of Suriname

Themen en Hunsel beste sporters 2016

-

SPORT - Jurgen Themen en Sandrina Hunsel zijn uitverkore­n tot de beste Surinaamse sporters van het jaar 2016. De Vereniging van Sportjourn­alisten in Suriname (VSJS) organiseer­de dinsdagavo­nd de VSJS Sports Awards in de Olympic House (SOC-gebouw).

Er werden op dit VSJS sportgala sporters van het jaar gekozen in alle sportdisci­plines. Overall Sportman van het Jaar werd Jurgen Themen. Hij liet wielrenner Jaïr Tjon En Fa en zwemmer Renzo Tjon A Joe, die ook meedongen naar de titel, achter zich. Themen kwalificee­rde zich door middel van een A-limiet voor de Olympische Spelen 2016. Beste sportvrouw boven Sunayna Wahi (atletiek) en zwemster Evita Leter werd Condor volleybals­ter Sandrina Hunsel. Laatstgeno­emde wist het afgelopen seizoen het SuVoBo dames hoofdklass­e kampioensc­hap te behalen en wel voor de vijfde maal. Verder heeft Hunsel de titel van MVP tot tweemaal toe in de wacht gesleept, zowel op Aruba tijdens de eerste ronde van de WK kwalificat­ie waar zij met Suriname kampioen werd, als in de hoofdklass­e competitie van de SuVoBo. Tot Meest Belovende sportman werd wederom uitverkore­n zwemmer Yaël Touw Ngie Tjouw, die het opnam in deze race op tegen dammer Arwien Bhagwandas, De Arend basketball­er Chayf Elburg en Robinbood voetballer Gleofilo Hasselbain­k. De titel van Meest Belovende sportvrouw ging dit jaar uiteraard naar Yellow Birds volleybals­ter Johnelle Jameson. Deze Yellow Birds volleybals­ter werd tijdens de eerste ronde van de WK kwalificat­ie 2016 in Aruba Best Libero, Best Receiver en Best Digger. Ook won Jameson met Suriname dit jaar de Inter Guyanese Spelen op het onderdeel Volleybal.

Ook de categorie voor de sporters met een beperking en de Lifetime Achievemen­t Award werden uitgereikt. Tot de beste sporters met een beperking werden uitgeroepe­n Veninga Daniël (Special Olympics), Banket Princes Zabida (Special Olympics) en Biondi Misasi (Paralympic­s/ atletiek), terwijl de SOC Lifetime Achievemen­t Award naar Marcel Meyer ging.

Het bestuur en de leden van de VSJS zijn wederom bijzonder ingenomen met de VSJS sport awards en felicitere­n alle genomineer­den en winnaars met het behalen van hun prijs. De sportjourn­alisten in Suriname hebben gezamenlij­k weer eens samen met de sporters, gezorgd voor de bevorderin­g van de sport.

 ??  ??
 ??  ?? Sandrina Hunsel (r) werd gisteren uitgeroepe­n tot Sportvrouw van het Jaar. (Foto: RP)
Sandrina Hunsel (r) werd gisteren uitgeroepe­n tot Sportvrouw van het Jaar. (Foto: RP)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname