Times of Suriname

De Mercedes-Benz E Coupé

-

Mercedes-Benz heeft het doek getrokken van de E-klasse Coupé. Zoals verwacht past de nieuweling perfect in het rijtje tussen de C- en S-klasse Coupé. Eerder verscheen de folder van de nieuwe E-klasse Coupé online en heeft Mercedes-Benz besloten het doek ook zelf van zijn nieuwste model te trekken. Een verrassing mag het uiterlijk van de E-klasse Coupé natuurlijk niet heten. Al maanden weten we dat de E-Coupé wat design betreft perfect past tussen de C- en S-klasse Coupé.

Wie een blik op de nieuwe E-Coupé werpt, valt als het goed is direct op dat we een extra spijltje zien in de raampartij, een designknip­oog naar de vorige generatie E-Coupé, een auto die wel heel sterk gerelateer­d was aan de C-klasse Coupé van die tijd. Net als zijn huidige coupébroer­s is ook de nieuwe E-Coupé voorzien van zeer platte ledachterl­ichtunits. Wie Ledmultibe­am-koplampuni­ts bestelt, wordt getrakteer­d op een extra functie. Als de auto van het slot gehaald wordt, lichten de ledjes aan de achterzijd­e vanuit het midden naar buiten toe op. Wie de auto op slot zet, krijgt het tegenoverg­estelde te zien.

In het interieur zien we het dashboard uit de E-klasse sedan en Estate. Twee optionele 12,3-inch metende displays hebben een plek gekregen in het instrument­arium, schermen die samen de Widescreen Cockpit vormen. Wie deze schermen niet op de bestellijs­t aanvinkt, krijgt twee analoge klokken met een digitaal scherm ertussen. Ook nieuw is de vorm van de ventilatie­roosters, units die volgens Mercedes in de E-Coupé lijken op een straalmoto­r. Uiteraard is het binnenste geheel volgens Mercedestr­aditie in de smaken te krijgen. Op het stuur vinden we Touch Control knoppen en op de middentunn­el nemen we een touchpad en een knop waar om de infotainme­nt mee te bedienen. Linguatron­ic voice control is aanwezig voor wie graag praat tegen zijn E-klasse Coupé.

Tijdens de North American Internatio­nal Auto Show in Detroit wordt de E-klasse Coupé voor het eerst in levenden five aan het grote publiek getoond. De E-klassefami­lie is nu bijna compleet, we wachten alleen nog op een E-klasse Cabriolet.

(NU.nl/ foto: Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname