Times of Suriname

Ferrari verrast met ultra-exclusieve J50

-

Ferrari weet vriend en vijand te verrassen met een wel heel bijzondere extremist. De nieuwste Italiaanse parel heet J50 en wordt in een oplage van slechts 10 stuks gebouwd. Als een donderslag bij heldere hemel schuift Ferrari de J50 naar voren in Tokyo. Een in zeer gelimiteer­de oplage te bouwen supercar op basis van de 488 Spider. De in een serie van tien stuks te verschijne­n J50 is in het leven geroepen om Ferrari’s vijftigste verjaardag in Japan te vieren, iets Zat meteen zijn naam verklaart. De J50 is een tweezits targa die door Ferrari Special Project is bedacht en ontworpen is in Maranello. Achter de voorstoele­n houdt zich een 690 pk sterke versie van de 3,9-liter metende V8 schuil die we in de basis kennen van de 488 Spider, GT4Lusso T en California T.

Het uiterlijk van de J50 wordt door zijn scheppers vergeleken met de open racers uit de jaren vijftig. De zwarte lijn op de flank is een knipoog naar de GTO, F40 en F50. Het uit koolstofve­zel vervaardig­de targadak laat zich in twee delen wegvouwen achter de stoelen.

De J50 is meer dan een 488 Spider met meer vermogen. De radiateurs zijn dichter bij elkaar geplaatst, het bumperwerk is nieuw, de voorruit is lager dan ooit te voren en achterop vinden we een opvallende taartschep voor extra neerwaarts­e druk. Speciaal voor de J50 is nieuw 20-inch lichtmetaa­l ontworpen.

(NU.nl/ foto: Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname