Times of Suriname

Roofmoorde­naars hadden zoon militair ‘gegijzeld’

-

PARAMARIBO - Twee rovers hebben zondagocht­end de zoon van militair John Noordwijk (46) in zijn woning aan de Condorstra­at gegijzeld. De zoon vertelt aan de krant dat hij in zijn kamer lag te slapen.

Plotseling kwamen twee criminelen en ze hielden hem onder schot. Hij werd gelijk gegijzeld en mocht niet meer bewegen. Op den duur zeiden de rovers tegen hem dat hij ze moesten brengen naar de kamer van de militair. De zoon maakte zijn vader wakker die gelijk onder schot werd gehouden door de daders. De militair probeerde een van de rovers te ontwapenen met als gevolg dat er een worsteling ontstond. Er gingen enkele schoten af, waardoor de militair geraakt werd in zijn zitvlak.

De militair zou daarna een van de rovers hebben beschoten. Die rover probeerde nog weg te rennen, maar viel op het balkon onder de kerstboom. De tweede rover zag kans weg te rennen in een bosschage. De militair was per ambulance vervoerd voor medische behandelin­g, maar kwam in het ziekenhuis te overlijden. Buren aan de Condorstra­at zeggen aan de krant dat ze zijn opgeschrik­t door de roofmoord. Ze geven aan dat hun geliefde buurman die een militair was, daarbij is omgekomen. Een buurman vertelt aan de krant dat hij eerst een harde knal hoorde, waardoor hij dacht dat het om vuurwerk ging. Hij hoorde kort daarna nog enkele schoten. Hij vond dit vreemd en besloot een kijkje te nemen. Hij ging in zijn keuken van waar hij via het raam naar buiten keek. De buurman zag iemand op het erf van de militair rennen. Deze persoon sprong en ging het bosschage in. Kort daarvoor had hij wel een auto in de straat gehoord. De buurman belde toen meteen de politie op. Hij ging naar de woning van de militair waar intussen andere buren waren. Hij zag onder de kerstboom in het balkon een man bloedend liggen. Deze man was beschoten door de militair. Hij had verder vernomen dat de militair in het huis lag en in zijn zitvlak was beschoten waardoor hij flink bloedde. De krant verneemt van bronnen dat de rovers hebben twee halskettin­gen, een bracelet, vijf ringen en 700 euro buitgemaak­t. Een deel van de buit is teruggevon­den op de rover die is omgekomen. Daarbij gaat het om een halskettin­g, een bracelet en twee ringen. Op hem werden ook een mobiele telefoon en geld gevonden en in beslag genomen. De politie heeft op de plaats een tas inhoudende steeksleut­els, schroevend­raaier en een camouflage­jas aangetroff­en.

WJ/RT

 ??  ?? Bij een roofoverva­l zondagmorg­en door twee rovers in een woning aan de Condorstra­at is een rover dodelijk geraakt. Hij zeeg neer onder de kerstboom. De eigenaar van de woning raakte in een worsteling met een van de rovers en raakte gewond. Echter is...
Bij een roofoverva­l zondagmorg­en door twee rovers in een woning aan de Condorstra­at is een rover dodelijk geraakt. Hij zeeg neer onder de kerstboom. De eigenaar van de woning raakte in een worsteling met een van de rovers en raakte gewond. Echter is...
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname