Times of Suriname

Vandaag start vuurwerkve­rkoop en afschieten

-

PARAMARIBO - Vandaag start de verkoop- en afschietpe­riode van vuurwerk. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de vergunning­en vandaag worden verstrekt door de districtsc­ommissaris­sen aan de vuurwerkve­rkopers. De aanvragen zijn eerder deze maand ingediend. De vergunning­en worden echter vandaag verstrekt, omdat de verkoopper­iode vandaag van start gaat.

De brandweer heeft reeds tips gegeven aan de verkopers hoe vuurwerk moet worden opgeslagen. Dit is bedoeld ter voorkoming van een vuurwerkex­plosie. Indien de regels niet worden nageleefd, is inbeslagna­me van vuurwerk niet uitgeslote­n. Pinas zegt dat een belangrijk­e regel is dat er niet mag worden verkocht aan kinderen beneden de zestien jaar. Hij vraagt de gemeenscha­p dat indien zij dit opmerkt, om dit door te geven aan de brandweer. De brandweer zal zelf ook controle uitoefenen om na te gaan of de verkopers zich aan de regels houden.

Pinas benadrukt dat de vuurwerkaf­schietperi­ode is van 27 december tot en met 2 januari. Volgens hem zal de brandweer zichtbaar zijn in de diverse buurten om voorlichti­ng te geven aan de gemeenscha­p. Hij vraagt aan de ouders om extra voorzichti­g te zijn met de kinderen wanneer zij vuurwerk afschieten. Hij vraagt om altijd toezicht te houden op de kinderen wanneer die bezig zijn met vuurwerk. Het aantal vuurwerksl­achtoffers was vorig jaar landelijk 25. Het streven van de brandweer is om dit aantal naar nul te brengen. WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname