Times of Suriname

Verkeersdo­de en gewonden op kerstdagen

-

PARAMARIBO - De politie heeft tijdens de kerstdagen een verkeersdo­de en gewonden geregistre­erd in het verkeer. Op de eerste kerstdag is aan de Luitenant Weyneweg ter hoogte van de rotonde in Albina de zestienjar­ige Shaquille Boi omgekomen. Hij bestuurde een auto die over de kop sloeg.

Commissari­s van politie Franklin Amier bevestigt dat de bestuurder is omgekomen. De zestienjar­ige had de auto van een familielid genomen om te gaan rijden. Hij ging samen met drie vrienden rijden en reed met hoge snelheid en roekeloos over de weg. Bovendien was hij niet in het bezit van een rijbewijs. Ter hoogte van de rotonde verloor de zestienjar­ige de macht over het stuur waarna de wagen over de kop sloeg. Een omstander zag hoe de auto over de kop ging, terwijl anderen een harde klap hoorden. Eenieder haastte zich naar de locatie. Ze schakelden de politie in en haalden de jongens uit het voertuig. De bestuurder was ter plekke overleden. Zijn drie vrienden waren na het ongeluk niet aanspreekb­aar en werden naar FransGuyan­a overgebrac­ht voor medische behandelin­g. De politie onderzoekt of de tiener met of zonder toestemmin­g de wagen had genomen om te rijden. Het ontzielde lichaam van Shaquille Boi is in beslag genomen voor gerechteli­jke lijkschouw­ing. Hij is landelijk de 71ste verkeersdo­de, maar voor Albina de eerste. De auto is aanzienlij­k beschadigd.

Ook is er gisterocht­end een aanrijding op de hoek van de Indira Gandhi- en Groot Blijdensho­opweg, waarbij drie gewonden zijn geregistre­erd. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer de melding om 01.41 uur kreeg. Toen de brandweer ter plekke aankwam, zaten de mensen niet vast in het voertuig, maar ze konden door verwarring niet uit hun voertuig. De brandweer heeft hulp geboden aan het ambulancep­ersoneel om de slachtoffe­rs eruit te krijgen. Het gaat om een botsing tussen twee voertuigen. Bij een van de wagens kon de bestuurder niet eruit en van het andere voertuig een mede-inzittende. In totaal zijn drie slachtoffe­rs met verwonding­en per ambulance vervoerd voor medische behandelin­g. WJ

Zie foto op pagina 3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname