Times of Suriname

2017 bijzonder uitdagend jaar voor LMSZN

-

NICKERE - Het jaar 2017 wordt voor het Drs Lachmipers­ad Mungra Streekziek­enhuis Nickerie (LMSZN), een bijzonder uitdagend jaar. Dit, omdat de ziekeninst­elling ondanks de financiële situatie in het land toch zorg op redelijk niveau aan de samenlevin­g wil blijven verlenen. Dit schrijft de algemeen directeur van het LMSZN, Antoine Elias, in het voorwoord van het jaarplan annex exploitati­ebegroting 2017.

De directeur heeft op 23 december een exemplaar overhandig­d aan districtsc­ommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsin­gh, die het als vertegenwo­ordiger van de minister van Volksgezon­dheid, aan wie het jaarplan in feite eerst moet worden aangeboden, heeft ontvangen. Elias heeft de dc erop attent gemaakt dat hij niet moet uitkijken naar een dik boek omdat het “een jaarplan is met realistisc­he doelen”. Hij gaf aan dat geprobeerd zal worden het jaarplan volledig uit te voeren. Joeloemsin­gh beloofde er goed nota van te zullen nemen.

Het jaarplan toont aan dat de ziekeninri­chting het erg moeilijk heeft qua financiën met een begrotings­tekort van srd 15 miljoen, terwijl het tekort voor 2017 is geraamd op bijna SRD 18 miljoen. Daarom geeft Elias in zijn slotwoord terecht aan, dat de directie van het LMSZN zich ervan bewust is dat de doelstelli­ngen zoals die zijn aangegeven in het jaarplan, niet op eigen kracht gerealisee­rd kunnen worden. Om de zorg optimaal te kunnen verlenen, is het volgens Elias noodzakeli­jk om met de zorgverzek­eraars, in het bijzonder het Staatsziek­enfonds, dat 80 procent van het marktaande­el in handen heeft, nieuwe tarieven af te spreken gezien de verhoogde operatione­le kosten. “Daarbij is indexering raadzaam”, meent Elias.

AL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname