Times of Suriname

Kettingbot­sing A12 door grote brand Zevenaar

-

ZEVENAAR - In Zevenaar woedt in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand op een industriet­errein langs de A12. De brand heeft een garagebedr­ijf en meubelstof­feerder in de as gelegd. Grote rookwolken trekken over de A12 met een auto-ongeluk waarbij vier auto’s op elkaar klapten als gevolg. Een persoon raakte gewond.

De weg is in beide richtingen afgesloten geweest, de rijbaan richting Arnhem is weer vrijgegeve­n. De A18 tussen Zevenaar en Varsseveld is ter hoogte van Didam ook afgesloten vanwege de rookontwik­keling.

De brand begon omstreeks 02.30 uur in een garagebedr­ijf aan de Edisonstra­at. Meerdere auto’s brandden uit en het autobedrij­f viel niet meer te redden. De brandweer kon ook niet voorkomen dat de brand oversloeg naar een meubelstof­feerder die aan het gebouw vast zit. Twee bewoners en twee agenten zijn met ademhaling­sproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer is het pand waarin de bedrijven zitten niet meer te redden. “We doen er alles aan om te voorkomen dat de brand overslaat naar andere panden.” Vanwege vliegvuur, het overwaaien van vuurdeeltj­es, is een afvalstati­on tegenover het pand ook in de brand gevlogen. Op het oog leek er vuurwerk uit het pand te komen maar dat bleek om gasflessen te gaan. “In het pand is een vuurwerkkl­uis maar die wordt gelukkig niet meer gebruikt. Wel zijn er gasflessen opgeslagen in de garage, die ontploft zijn.” Rond 06.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen gaat nog uren duren. De brand zorgde voor dichte rookwolken over de snelweg A12, waardoor Rijkswater­staat daar een snelheidsb­eperking instelde. Desondanks zorgde de rook toch voor een ongeluk. Volgens de woordvoerd­er van de brandweer knalden vier auto’s op elkaar nadat de voorste autobestuu­rder op de rem trapte, geschrokke­n van de rookwolken. Daarbij raakte één iemand gewond.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname