Times of Suriname

Rusland vergroot zoekgebied neergestor­t militair toestel

-

RUSLAND - Rusland heeft gisteren het gebied waarin wordt gezocht naar overblijfs­elen van het neergestor­te militaire toestel met 92 inzittende­n boven de Zwarte Zee vergroot.

Duikers en onderzee vaartuigen doorzochte­n in eerste instantie een gebied in de Zwarte Zee op ongeveer 1,6 kilometer van Sochi, waar het toestel opsteeg. Gisteren heeft de Russische overheid extra mensen toegevoegd aan de 3.500 mensen die tot nu toe al werden ingezet om te zoeken naar menselijke overblijfs­elen en brokstukke­n van het legervlieg­tuig, waaronder de zwarte doos. Vier kleine delen van de romp van het vliegtuig zijn tot nu toe gevonden op een diepte van 27 meter en de lichamen van elf slachtoffe­rs zijn geborgen, maar door sterke stroming en diep water wordt de zoektocht bemoeilijk­t. Rusland rouwt gisteren op een dag van nationale rouw die werd afgekondig­d om de slachtoffe­rs van de vliegramp boven de Zwarte Zee. Aan boord van de Toepolev-154 waren tientallen leden van het Alexandrov Ensemble, een beroemd koor van het Russische leger dat in de aanloop naar Nieuwjaar zou optreden voor Russische militairen in Syrië. Ook een bekende arts, Elizaveta Glinka, die behoort tot de mensenrech­tenadviesr­aad van president Vladimir Poetin, zat in het toestel. Rusland gaat nog altijd uit van een technisch mankement of een menselijke fout als oorzaak voor het neerstorte­n van het militaire toestel, niet van terrorisme. (NU.nl)

 ??  ?? Duikers en onderzee vaartuigen doorzochte­n een gebied in de Zwarte Zee op ongeveer 1,6 kilometer van Sochi, waar het toestel opsteeg. (Fortune)
Duikers en onderzee vaartuigen doorzochte­n een gebied in de Zwarte Zee op ongeveer 1,6 kilometer van Sochi, waar het toestel opsteeg. (Fortune)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname