Times of Suriname

Rijkaard keert definitief niet meer terug als hoofdtrain­er

-

VOETBAL - Frank Rijkaard sluit uit dat hij ooit terugkeert als hoofdtrain­er in de voetbalwer­eld. De 54-jarige Amsterdamm­er stelt dat hij meer waarde hecht aan andere zaken. “Mogelijk dat ik ooit weer open sta voor een functie in het voetbal, maar dan moet ik daar volledig achterstaa­n. Alleen zal dat niet meer als trainer zijn”, zegt Rijkaard tegen De Telegraaf.

De laatste klus van de 73-voudig internatio­nal kwam in januari 2013 tot een einde. Rijkaard werd destijds ontslagen als bondscoach van Saudi-Arabië. Een jaar later zei hij met een slag om de arm al geen ambitie meer te hebben als trainer. Rijkaard werd in 2003 op aanraden van Johan Cruijff aangesteld als trainer van FC Barcelona. Met de Catalanen won de oud-Ajacied onder meer twee landstitel­s en de Champions League. Rijkaard zegt ontzettend veel te hebben geleerd van Cruijff.

“Alleen zal ik het gedachtego­ed van Johan niet meer vanaf het veld uitdragen. Ik ben een paar jaar geleden als trainer gestopt, omdat ik andere prioriteit­en in mijn leven heb gesteld. Zoals dagelijks het opgroeien van mijn kinderen van nabij te ervaren. Zo haal ik geluk vanuit een ander ambitieniv­eau.”Rijkaard, die als speler uitkwam voor Ajax, Real Zaragoza en AC Milan begon zijn trainerslo­opbaan in 1998. Hij werd toen bondscoach van het Nederlands elftal. Met Oranje reikte hij in 2000 tot de halve finales op het EK in eigen land.

In 2001 kreeg de voormalige middenveld­er met Sparta voor het eerst een club onder zijn hoede. Met de club uit Rotterdam degradeerd­e hij uit de Eredivisie. Bij Barcelona kende Rijkaard een succesvoll­e periode van vijf jaar. In Camp Nou werd hij opgevolgd door Josep Guardiola. Later stond stond Rijkaard nog een jaar bij Galatasara­y en anderhalf jaar bij SaudiArabi­ë aan het roer. (Nusport)

 ??  ?? Andre Ayew van West Ham United omspeelt de doelman Lukasz Fabianski om het eerste doelpunt te scoren. (Foto:Goal)
Andre Ayew van West Ham United omspeelt de doelman Lukasz Fabianski om het eerste doelpunt te scoren. (Foto:Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname