Times of Suriname

Beoogde versterkin­g Babel ziet Besiktas winnen

-

VOETBAL - De overstap van Ryan Babel naar Besiktas lijkt niet ver weg meer. De dertigjari­ge aanvaller was een van de aandachtig­e toeschouwe­rs bij de thuiswedst­rijd van de Turkse topclub tegen Gazianteps­por, dat met 1-0 werd verslagen.

Babel is vanaf begin januari transfervr­ij nadat hij besloot zijn halfjaarco­ntract bij Deportivo La Coruña niet te verlengen. Toen was er al sprake van Turkse interesse. ‘Ik moet nog met mijn zaakwaarne­mer spreken. Er ligt een aanbieding van Besiktas en nog twee andere clubs. Daar moet ik me nog over buigen’, zei de voormalige speler van onder meer Ajax en Liverpool onlangs nog tegen Marca.

Met zijn aanwezighe­id in de Vodafone Arena heeft Babel de geruchtens­troom over een rentree in Turkse competitie weer een flinke impuls gegeven. De 42-voudig internatio­nal stond tussen 2013 en 2015 onder contract bij Kasimpasa. Besiktas won zijn laatste competitie­wedstrijd van het kalenderja­ar dankzij een goal van Vincent Aboubakar. De spits krulde de bal in de 41ste minuut in de verre hoek op aangeven van ex-PSV’er Atiba Hutchinson. De in Zaandam geboren Turk Oguzhan Özyakup miste in de slotfase een strafschop, maar die misser bleek niet fataal. Door de zege is de achterstan­d van Besiktas op koploper Istanbul Basaksehir weer wat kleiner geworden. Het verschil tussen de nummer één en twee in de Süper Lig bedraagt één punt. Istanbul Basaksehir speelde eerder deze zaterdag met 1-1 gelijk tegen Adanaspor. (Goal)

 ??  ?? Romelu Lukaku van Everton scoorde het tweede doelpunt voor zijn team. (Foto:Goal)
Romelu Lukaku van Everton scoorde het tweede doelpunt voor zijn team. (Foto:Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname