Times of Suriname

Koeman dankt Belgen tegen Leicester

-

VOETBAL - Ronald Koeman kende een fijne tweede kerst, want zijn Everton pakte drie punten op bezoek bij Leicester. De doelpunten waren van Belgische makelij; 2-0. Everton-manager koos tegen Leicester City voor een driemansde­fensie, aangezien The Foxes in een systeem met twee aanvallers aantraden. Islam Slimani en Shinji Okazaki waren de spitsen van Leicester, omdat Jamie Vardy een schorsing uitzit na een rode kaart.

De bezoekers begonnen sterker in het King Power Stadium. Het aangepaste systeem werkte alleraardi­gst en met name de vleugelver­dedigers Seamus Coleman en Leighton Baines kwam veelvuldig op. Leicester was met de snelheid van Slimani en Okazaki een paar keer gevaaarlij­k, maar zij konden het doelman Joel Robles niet moeilijk maken. Maarten Stekelenbu­rg was er door een blessure niet bij op Boxing Day, zodat hij werd vervangen door Robles.

Vlak voor rust was Everton via Kevin Mirallas twee keer in scoringspo­sitie, maar een keer kwam hij een teenlengte tekort om een voorzet van Baines in te tikken en daarvoor kwam zijn voorzet net niet aan bij Ramiro Funes Mori. Na de pauze was het wel raak voor de Belg, toen de defensie van Leicester City totaal niet oplette. Een lange pass van achteruit werd alleen door Mirallas op waarde geschat en hij hield het overzicht in de zestien en schoot raak. Leicester moest dus in de achtervolg­ing, maar het ontbrak de ploeg van Claudio Ranieri aan creativite­it. Sterspeler Riyad Mahrez zat niet lekker in de wedstrijd en zo bleef er weinig voetballen­d vermogen over bij The Foxes.

In de slotfase van het duel was het aanvaller Romelu Lukaku die aan de onzekerhei­d een einde maakte door de tweede binnen te schieten. De aanvaller toonde zijn fysieke kracht door Maciej Wasilewski opzij te zetten, waarna hij uit een moeilijke hoek de bal achter Kasper Schmeichel schoot. Everton pakt zo drie belangrijk­e punten in de jacht op Europees voetbal, terwijl Leicester maar niet uit de onderste regionen geraakt. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname