Times of Suriname

Swansea verliest van West Ham

-

VOETBAL - Swansea City beleefde een teleurstel­lende Boxing Day. In eigen huis bleek West Ham United een maat te groot: 4-1.

West Ham United is niet de ploeg die vorig seizoen nog opzien baarde in de Premier League, maar langzaamaa­n begint het steeds beter te lopen in de equipe van manager Slaven Bilic. Ook tegen Swansea City, dat met Mike van der Hoorn, één Nederlande­r in de basis had, was dat te zien. Leroy Fer bleef negentig minuten op de bank. De grootste kans voor rust was voor The Swans, maar aanvaller Borja Baston ging niet goed om met de kans die hij zelf creëerde. De Spanjaard dribbelde langs een paar West Ham-verdediger­s, maar zijn schot ging na tweemaal dreigen net naast.

De openingsgo­al viel vervolgens aan de andere kant. Spits Andy Carroll gebruikte zijn kopkracht om de bal bij Michail Antonio te krijgen, waarna zijn schot op Lukasz Fabianski stuitte. André Ayew was er vervolgens snel bij om de rebound binnen te schieten. Winston Reid verdubbeld­e na de pauze de voorsprong met een uitstekend kopbal na een hoekschop en vanaf dat moment was de moraal bij Swansea weg en kon West Ham zelfs naar 3-0 uitlopen. Antonio zorgde met zijn achtste goal van het seizoen voor deze tussenstan­d, nadat hij de buitenspel­val had omzeild en Fabianski opnieuw kansloos liet.

In de slotfase was invaller Fernando Llorente nog wel goed voor de eretreffer namens Swansea, maar het slotakkoor­d was voor The Hammers. Carroll bekroonde een prima wedstrijd met ee goal, door een afvallend bal met een volley tegen de touwen te schieten. Swansea blijft zo onderaan staan in de Premier League, terwijl West Ham langzaam naar boven klimt. (Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname