Times of Suriname

Chelsea wint twaalf op rij

-

VOETBAL - Chelsea heeft op Boxing Day een vervolg gegeven aan de indrukwekk­ende zegereeks in de Premier League. Zonder de geschorste Diego Costa zette koploper AFC Bournemout­h mede dankzij een fraaie goal van Pedro relatief eenvoudig opzij: 3-0. Diego Costa scoorde dit seizoen al dertien keer in zeventien competitie­duels. De 28-jarige spits pakte tegen Crystal Palace echter al dan niet opzettelij­k een gele kaart, waardoor hij gewoon onder de kerstboom kon blijven zitten. Met Eden Hazard als zijn vervanger in de spits had Chelsea aanvankeli­jk moeite de weg naar het doel te vinden. De Belg loste na een kwartier pas het eerste schot op doel tegen het massaal verdedigen­de Bournemout­h. Op aangeven van Hazard was Pedro even later ook dicht bij de openingstr­effer, maar de Spanjaard schoot net naast. In de 24ste minuut vond de voormalig aanvaller van Barcelona het wél. Uit een pass van Fabregas plaatste de kleine buitenspel­er de bal met veel gevoel in de linkerbove­nhoek. Chelsea voerde de druk daarna op met enkele prachtige combinatie­s, maar Bournemout­h hield stand. Tot vier minuten na rust, toen Hazard een door hemzelf verdiende penalty benutte: 2-0. Doelman Artur Boruc was ook in het restant van het duel de man die het meest te doen kreeg. Toch onderschei­dde ook Thibaut Courtois zich. Voor rust verrichtte de Belg al een belangrijk­e redding bij een kans voor Arsenal-huurling Jack Wilshere. In de tweede helft voorkwam hij dat Benik Afobe (ex-Arsenal) de aansluitin­gstreffer maakte. Het was uiteindeli­jk Pedro die nogmaals scoorde, waardoor Chelsea de twaalfde zege op rij boekte (een clubrecord) en nog altijd onbedreigd bovenaan staat. (VZ)