Times of Suriname

Manchester City wint van Hull City

-

VOETBAL - Hull had voor Man City op Boxing Day een licht verteerbar­e maaltijd moeten worden, maar De Bruyne en co moesten ferm zweten voor de zege. 0-3 was dan ook een flink overdreven score.

Hekkenslui­ter Hull City had zich voorgenome­n om het de bezoekers zo lastig mogelijk te maken. Dat lukte aardig, ook al omdat een lamlendig Man City weinig aanstalten maakte om het vele balbezit in doelkansen om te zetten. Tegen een dubbele oranje gordel was het ook gewoon lastig om gaatjes te vinden.

Een vrije schop van Touré was de eerste bal tussen de palen, maar doelman Marshall liet zich niet verrassen door die krul. Een energiek Hull mocht zich de evenknie van de bezoekende vedettes noemen en hadden met een kopbal van Elmohamady en een streep van Livermore hun eigen kansjes. Bij Manchester City leek de mot erin te zitten. De jongens van Guardiola kregen geen enkele splijtende aanval in elkaar geknutseld en moesten het voor de rust stellen met een slappe poging van Silva en een afzwaaier van Sterling.

De tweede helft bracht aanvankeli­jk weinig beterschap voor de Citizens. Het was integendee­l Hull City dat steeds meer in zijn kansen ging geloven. Clucas ramde een kans in het kruis van Sagna en Maguire haakte een verre vrije trap over de deklat. Guardiola krabde zich toch even over zijn kruin. De Bruyne besefte dat hij het gaspedaal moest indrukken, maar zijn plotse schot spatte uiteen tegen de binnenkant van de paal. Het ging in die tweede helft pijlsnel heen en weer. Zo liet Bravo weer een steekje vallen en moest Sagna de kopstoot van Dawson onder de deklat wegkoppen.

Een overtredin­g op Sterling van Robertson werd Hull uiteindeli­jk fataal. Touré zette de strafschop om en even later was het helemaal klaar toen Iheanacho een prachtige aanval in doel liep. Ondanks nog wat onzeker geklauw van de Tigers viel de overdreven 0-3 nog, een ongelukkig eigen doelpunt van Davies.

(Nusport)

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Manchester City en Hull City. (Foto:Goal)