Times of Suriname

Rustige laatste handelswee­k van het jaar

-

BRUSSEL - De laatste handelswee­k van 2016 staat voor de deur. Tweede Kerstdag hielden de beurzen de deuren nog gesloten, waarna de komende dagen de laatste macroecono­mische cijfers en een bijzondere algemene vergaderin­g bij Sapec nog volgen.

In Azië is er gisteren wel handel en vanuit Japan werden de notulen van het laatste rentebeslu­it genoteerd, waarbij het monetaire beleid van de Bank of Japan ongemoeid bleef. De beleidsren­te van de Bank of Japan is 0,1 procent negatief en het opkoopprog­ramma voor obligaties bedraagt 80 miljard yen per jaar. De centrale bank beoogt een rendement van 0 procent voor tienjaars obligaties.

Vandaag blijft ook Londen gesloten, terwijl de meeste andere beurzen de handel hervatten. Duitsland en Londen hebben vrijdag een verkorte handelsdag met het oog op de jaarwissel­ing. Vandaag wordt de inflatieci­jfer uit Japan samen met werklooshe­idscijfers op de voet gevolgd. Uit de Verenigde Staten moeten de resultaten over het consumente­nvertrouwe­n ook binnenkome­n. Ook woensdag weer wat Japans nieuws met de industriël­e productiec­ijfers en de detailhand­elsverkope­n. Die dag wordt de economisch­e groeicijfe­rs van Rusland voorgescho­teld. Donderdag staat de monetaire geldhoevee­lheid uit de eurozone op de agenda. Verder heel wat Amerikaans­e cijfers, waaronder een handelsbal­ans en de wekelijkse olievoorra­den. Vrijdag zal de markt met Spaanse en Russische inflatieci­jfers worden afgesloten. De Chinese overheid publiceert op Nieuwjaars­dag nog cijfers over de bedrijvigh­eid in de industrie en de dienstense­ctor. De bedrijfsag­enda is afgezien van een bijzondere algemene vergaderin­g bij Sapec, op woensdag, leeg. Sapec wil het huidige boekjaar met drie maanden verlengen om de verkoop van de agro-business nog in de huidige boeken te kunnen schrijven. Deze divisie wordt verkocht voor ruim 318 miljoen euro mits goedkeurin­g van de autoriteit­en in Spanje en Portugal wordt verkregen. De adviseurs van Sapec voorzien hier overigens geen problemen. (Beursduive­l)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname