Times of Suriname

Wat mogen we van de iPhone verwachten in 2017?

-

Apple lanceerde dit jaar de iPhone 7, maar vrijwel meteen daarna begonnen de speculatie­s over de volgende iPhone. 2017 belooft een erg interessan­t jaar te worden voor de populairst­e telefoon ter wereld.

Volgend jaar viert de iPhone al zijn tiende verjaardag en dat zal Apple niet zomaar voorbij laten gaan. Bovendien is het uiterlijk van de iPhone al drie edities bijna niet veranderd. Tijd dus voor enkele grote nieuwighed­en! iPhone 7S, iPhone 8, iPhone 10 of gewoon ‘Phone’? Omdat Apple slechts om de twee jaar grote veranderin­gen doorvoert, krijgt de iPhone sinds de iPhone 4 een ‘S’ toegevoegd. Het lijkt erop dat Apple niet zal breken met die traditie, al klinken er in de wandelgang­en wel andere geruchten.

Apple zou werken aan een derde iPhone naast de iPhone 7S en 7S Plus. Volgens sommigen gaat het om een kleiner model. Voorlopig krijgt de derde telefoon codenaam ‘Ferrari’, maar de definitiev­e naam is vooralsnog een raadsel. Mogelijk springt Apple naar de iPhone 8 of zelfs naar de iPhone 10. En Mashablejo­urnalist voorspelt dat de nieuwe iPhone gewoon ‘Phone’ zal heten.

Na een tussenstop bij aluminium zou Apple opnieuw resoluut voor glas gaan. Sinds het 4S-model zou de nieuwe iPhone dus weer een glazen voor- en achterkant krijgen. Volgens een ander hardnekkig gerucht zou Apple zich laten inspireren door de Galaxy Edge van Samsung. Maar Apple zou nog een stapje verdergaan en de homeknop volledig in het scherm laten verdwijnen.

Er wordt al langer gefluister­d dat Apple zou overschake­len naar OLED-schermen. Volgens sommigen heeft Apple zelfs een geheim ‘OLED-labo’ in Taiwan. OLED-schermen zijn flexibeler en helderder dan LCDscherme­n. Bovendien zijn ze minder belastend voor de batterij.

Nu draadloos opladen echt wel ingeburger­d is, moet Apple wel aapassen. Het lijdt dus weinig twijfel dat de nieuwe iPhone alle draden laat vallen. Op absolute zekerheid moeten we helaas wachten tot volgend jaar. Mogelijk lanceert Apple de nieuwe iPhone ergens in september. (HLN/ foto: YouTube)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname