Times of Suriname

Android- en iOS-apps

-

Er waren al extra poppetjes beschikbaa­r voor Lego Dimensions, maar de meeste brachten niets nieuws met zich mee behalve dat je ermee kon spelen. De nieuwe pakketten van Ghostbuste­rs en Fantastics Beats and Where to Find Them hebben elk zes levels en nieuwe verhaallij­nen waar spelers uren plezier van zullen hebben. Voor volgend jaar staat er ook nog een verhaalpak­ket op de planning van de nieuwe Lego Batmanfilm. (De Telegraaf/ foto: YouTube)

RollerCoas­ter Tycoon Classic

Na jaren van slecht uitgewerkt­e en geldkloppe­nde versies van RollerCoas­ter Tycoon voor smartphone­s en tablets is er nu eindelijk de real deal. Geen addertjes onder het gras, geen microtrans­acties om je park draaiende te houden; gewoon de klassieker­s met ouderwets bekende graphics en pretparkge­luiden compleet met het iconische gegil.

Dat is nogal een verademing, want de eerste pogingen van mobiele RollerCoas­ter Tycoon-games waren behoorlijk rampzalig te noemen. Het waren de minder populaire 3D-versies van de game en bovendien moest je in die versies voortduren­d kleine betalingen doen om het een beetje leuk te houden. Van die ongein is in RollerCoas­ter Tycoon Classic geen sprake: je krijgt de volledige game met 95 speelbare scenario’s. De besturing is met het ontbreken van een muis en toetsenbor­d zeker op tablets verbazend goed. Op kleinere telefoonsc­hermen is het soms even pielen maar ook dat gaat aardig. De game maakt bovendien gebruik van cloud saves, dus zolang je een tablet en telefoon met hetzelfde besturings­systeem hebt kan je op beide apparaten hetzelfde pretpark beheren. De game valt bij gebruikers in ieder geval in goede aarde: in tegenstell­ing tot vorige mobiele Roller Coaster Tycoon games wordt Classic overwegend zeer positief ontvangen door spelers.

Angry Birds Blast

Het Finse Rovio heeft Angry Birds tot een imperium laten uitgroeien, na een film, tv-serie, een reeks van de katapultga­mes met uitstapjes naar onder meer Star Wars ook spellen in andere genres. Met Angry Birds Blast komt Rovio nu overduidel­ijk in het territoriu­m van Candy Crush. Uiteraard zijn de levels gevuld met boze rode, gele, blauwe en zwarte vogels en de gehate groene varkentjes. Maar die vogels zitten nu gevangen in ballonnen, en die moet jij kapot prikken. Elke level moet je een x-aantal gevangen vogels van een bepaalde kleur verzamelen in een aantal stappen.

Momento

Met Momento maak je makkelijk gifjes van foto’s en video’s op je iPhone. De app werkt zowel met series foto’s die je vlak achter elkaar hebt genomen als met de Live Photo’s die iPhone 6S- en 7-modellen maken, die foto’s bevatten al een hele korte video. De gifjes kun je vervolgens op allerlei manieren naar je hand zetten. Je kunt de snelheid aanpassen, de helderheid en het contrast regelen, filters en tekst toevoegen. (NU.nl/ foto: Angry Birds)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname