Times of Suriname

Weer zware criminelen ongestoord over grens met Guyana

-

NIEUW-NICKERIE - De Guyanese politie heeft gisteren drie moordverda­chten in beeld gebracht die zich schuilhiel­den in Suriname. De mannen staken het afgelopen weekend de Corantijnr­ivier, via de backtrack, over en dachten de kerstdagen met vrienden en familieled­en door te brengen. Een van hen werd kort daarna aangehoude­n door de Guyanese politie. Zijn twee kompanen zijn nog voortvluch­tig.

Het vermoeden is dat zij weer een kans zullen wagen om uit te wijken naar Suriname waar zij zich vier maanden lang vrijelijk konden bewegen. In totaal waren vier personen betrokken bij een liquidatie in de hoofdstad Georgetown. De hoofdverda­chte werd kort daarna aangehoude­n, terwijl zijn drie kompanen een succesvoll­e vluchtpogi­ng deden naar Suriname. Hun slachtoffe­r is Orin David die zelf ook in de gevangenis heeft gezeten voor moord. Na zijn ontslag uit de gevangenis heeft hij niet lang van zijn vrijheid kunnen genieten. Op 1 augustus dit jaar werd hij nabij zijn woning en in het bijzijn van zijn vrouw onder vuur genomen door de mannen. Volgens het politiever­slag bestond er een oude vete tussen David en een van zijn latere moordenaar­s. Die wilde zijn geld dat hij aan David had geleend om op borgtocht vrij te komen voor illegaal vuurwapenb­ezit, terug. Dit kon maar niet gebeuren met als gevolg dat David dit met zijn leven moest bekopen.

Na hun snode daad trachtten de mannen naar Suriname uit te wijken, maar een van hen werd aangehoude­n door de Guyanese autoriteit­en. Afgelopen week kreeg de politie de informatie dat de mannen terug naar Guyana zouden komen voor de kerstdagen. Er werd een operatie op touw gezet met als gevolg dat een van hen kon worden aangehoude­n na zijn aankomst in Guyana. Naar de overige twee voortvluch­tigen wordt gezocht. BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname