Times of Suriname

Jongeman beschoten door politieman

-

PARAMARIBO - Een 23-jarige jongeman is maandagoch­tend beschoten door een politieman in Paramaribo. Hij is geraakt iets boven zijn linkerbekk­en en moest geopereerd worden.

Het slachtoffe­r was samen met andere neefjes gegaan om een film te kijken. Ze keerden terug toen een onbekende man schoten op het voertuig loste. Slechts de 23-jarige is gewond geraakt. Volgens een familielid van het slachtoffe­r ging de jongeman toevallig in de auto samen met anderen langs toen hij is beschoten. De politieman zou de 23-jarige vermoedeli­jk voor inbreker hebben aangezien. Hij kwam gisterocht­end samen met zijn partner thuis aan waarbij zij een gestommel aan de achterzijd­e van het erf hoorden. Hij ging naar achteren en trof enkele mannen aan. De agent loste met zijn dienstwape­n een waarschuwi­ngsschot, waarna de mannen over de schutting aan de achterzijd­e sprongen en het hazenpad kozen. Voor het raam van de badkamer welk reeds opengemaak­t was, zijn drie verschille­nde schoenafdr­ukken aangetroff­en, maar geen huls.

De politieman is toen gegaan naar de kruising van de Franchepan­estraat en Ankilaan, waar een leegstaand perceel onder wied staat. Daar had hij een week terug een deel van zijn goederen die bij eerdere woninginbr­aak was buitgemaak­t, gevonden. Op een gegeven moment zag hij een witte wagen hem naderen. Hij gaf de autobestuu­rder een stopteken, maar die reed verder. Hij loste toen schoten op het voertuig. Ook dit bracht de bestuurder niet op andere gedachten, want hij reed verder. De politie heeft op de locatie vijf hulzen aangetroff­en. Naderhand werd gebeld naar de politie door de familie van de 23-jarige dat hij in de wagen zat en gewond geraakt is.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname