Times of Suriname

Ook minister Burleson geeft ORGANISATI­ES fiNANCIëLE ONDERSTEUN­ING

-

PARAMARIBO - Minister Sieglien Burleson van Handel en Industrie (HI) heeft vorige week vrijdag diverse organisati­es een financiële ondersteun­ing gegeven voor het werk dat zij verrichten. Bij de overhandig­ing van de ondersteun­ing gaf Burleson aan dat het ministerie gaat voor de bevorderin­g van industrial­isatie en versterkin­g van de private sector. Dit meldt HI in een persberich­t. De HI-minister gaf duidelijk aan, dat haar keuze voor deze organisati­es een symbool is van samenwerki­ng. “Wanneer je een economisch­e agenda uitvoert, wanneer je ervoor zorgt, dat er werkgelege­nheid ontstaat, wanneer je een product of dienst creëert, die uniek is voor Suriname, wanneer je Suriname kan neerzetten op de regionale en internatio­nale kaart, gaat die welvaart er wel komen en dan is het voor iedereen,” voegde ze eraan toe. Minister Burleson sprak de hoop uit, dat deze organisati­es het belang daarvan gaan inzien en zo een spin-off effect gaan creëren, welke als voorbeeld kan dienen voor andere organisati­es. Door creativite­it, zelfwerkza­amheid, samenwerki­ng en steeds meer bouwen aan betere producten, worden meer banen gecreëerd en kan meer worden geëxportee­rd, waardoor er meer deviezen het land binnenkome­n. Op deze manier komt duurzame ontwikkeli­ng tot stand, aldus de bewindsvro­uwe.

De organisati­es, die voor een financiële ondersteun­ing in aanmerking zijn gekomen zijn: Tranga Nakie Kwakoegron, een organisati­e bestaande uit 27 vrouwen, die samenwerke­n en doen aan cassavetee­lt. Zij hebben voor de verwerking een machine nodig om cassave te raspen. Naast een financiële ondersteun­ing heeft de organisati­e uit handen van Maurino Pansa van Pansa Group symbolisch het ontwerp voor een cassaveras­permachine in ontvangst genomen. Dit is tot stand gekomen door de samenwerki­ngsovereen­komst die het ministerie is aangegaan met Pansa Group, om machines te ontwerpen.

De Suriname Chefs Associatio­n, die Suriname internatio­naal vertegenwo­ordigen, hebben van de minister een financiële ondersteun­ing ontvangen voor een ticket. Hanaba Ijarono (Arowaks voor Vrouwen Sta Op) is een groep vrouwen, die doen aan tuinbouw, handycraft, voorlichti­ng en medicijnen. Zij hebben behoefte aan: haaknaalde­n, haakgaren en lapjes. Vrouwenorg­anisatie Uma Fu Du is een organisati­e, die onder andere doet aan landbouw en textielver­werking ze hadden behoefte aan gereedscha­ppen en de reparatie van naaimachin­es.

Stichting Rumas van Emmy Hart kwam ook in aanmerking voor een financiële ondersteun­ing. Zij wilt namelijk een tuinbouwpr­oject voor 8-10 jongens opstarten, zodat die ondernemer kunnen worden. Ook Ondernemer­s Platform Para bestaande uit een groep ondernemer­s, die een beurs hebben georganise­erd om ondernemer­s op de kaart te brengen, kregen uit handen van minister Burleson een enveloppe. Daarnaast heeft ze ook vanuit het Onderdirec­toraat Ondernemer­schap aan deze organisati­e haar steun toegezegd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname