Times of Suriname

Eerste gipsvlucht geland

-

ROTTERDAM De eerste vlucht van het winterspor­tseizoen met Nederlands­e vakantiega­ngers die op de piste gewond zijn geraakt, is gisteren rond het middaguur op Rotterdam The Hague Airport aangekomen. Volgens alarmcentr­ale SOS Internatio­nal, die de onfortuinl­ijke winterspor­ters namens verzekeraa­rs repatrieer­t, had het vliegtuig vijf gewonden aan boord. Het gaat voornameli­jk om mensen met knieletsel. Vorig winterseiz­oen hielp de alarmcentr­ale ongeveer achthonder­d winterspor­ters die tijdens hun vakantie gewond raakten. SOS Internatio­nal gaat er op voorhand vanuit dit seizoen op ongeveer hetzelfde aantal uit te komen. “Op het hoogtepunt van het winterspor­tseizoen, tijdens de voorjaarsv­akantie, komen er vrijwel dagelijks een of meer gipsvlucht­en aan”, aldus een woordvoerd­er.

Ook de ANWB Alarmcentr­ale heeft de afgelopen periode de eerste geblesseer­de Nederlande­rs van dit winterspor­tseizoen bij moeten staan. Tot nu toe gaf de organisati­e bijstand of advies aan 45 patiënten. De ANWB verwacht gedurende het hele seizoen om, net als de vorige winterspor­tperiode, rond de 1300 onfortuinl­ijke winterspor­ters te helpen.

In de meeste gevallen gaat het daarbij om knieblessu­res. Op nummer twee in de lijst van de meest voorkomend­e kwetsuren staan enkel en beenfractu­ren. Arm en polsbreuke­n staan de op de derde plaats. (De Telegraaf/ foto: hartvanned­erland.nl)

 ??  ?? De eerste vlucht van het winterspor­tseizoen, is gisteren in Rotterdam, The Hague Airport, aangekomen.
De eerste vlucht van het winterspor­tseizoen, is gisteren in Rotterdam, The Hague Airport, aangekomen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname