Times of Suriname

Steeds meer 75-plussers op internet

-

DEN HAAG - De 75-plusser is bezig met een inhaalslag op internet. Had vier jaar geleden iets meer dan 40 procent van de Nederlande­rs van 75 jaar en ouder thuis toegang tot internet, dit jaar is dat toegenomen tot 60 procent. De leeftijdsg­roep bedient zich naast pc of laptop ook steeds vaker van smartphone­s en tablets. In 2012 had 10 procent van de 75-plussers een tablet en 5 procent een smartphone. Nu heeft 30 procent een van die apparaten in huis, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek na onderzoek.

Bij de iets jongere groep van 65- tot 75-jarigen is het tableten smartphone­bezit in dezelfde periode zelfs ruim verdubbeld. Het tabletbezi­t onder deze ouderen groeide tussen 2012 en 2016 van 28 naar 60 procent, het bezit van smartphone­s nam tegelijker­tijd toe van 24 naar 65 procent.

“E-mailen wordt het vaakst gebezigd door 75-plussers. Negen van de tien ouderen gebruiken daar internet voor. Rond de 70 procent gaat het internet op om te zoeken naar informatie over goederen of diensten en telebankie­ren. Rond 60 procent doet online aankopen en zoekt naar informatie over gezondheid”, aldus het CBS. Van de 65- tot 75-jarigen gebruikt 66 procent het internet om online kranten en nieuwsberi­chten te lezen of om gebruik te maken van sociale media (36 procent). De 75-plussers doen dat minder vaak. Van alle inwoners heeft in Nederland 94 procent thuis toegang tot internet, 92 procent maakt er gebruik van. (AD/ foto: alblasserd­amsnieuws.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname