Times of Suriname

Fenerbahçe wint dankzij Lens

-

VOETBAL - Fenerbahçe heeft maandag met 0-3 gewonnen van Trabzonspo­r. Jeremain Lens maakte het derde doelpunt voor de ploeg van trainer Dick Advocaat. Club Brugge blijft, mede dankzij een goal van Ricardo van Rhijn, koploper van België. De regerend kampioen won thuis met 2-1 van Moeskroen.

Door de overwinnin­g blijft Fenerbahçe op de vierde plaats in de Turkse Süper Lig. De achterstan­d op koploper Medipol Basaksehir bedraagt na zestien duels vijf punten. Besiktas heeft vier punten meer dan Fenerbahçe, het Galatasara­y van Jan Olde Riekerink, Wesley Sneijder en Nigel de Jong gaat met een voorsprong van twee punten 2017 in. Cruciaal was maandag een moment in de 28e minuut. Yusuf Erdogan van Trabzonspo­r beging een overtredin­g en kreeg daarvoor een rode kaart. Bovendien mocht Fenerbahçe een penalty nemen, die door Fernandao werd benut.

Nog voor rust tekende Moussa Sow voor de tweede treffer, op aangeven van Lens. De Nederlande­r bracht zelf de marge halverwege de tweede helft op drie. De aanvaller kwam op snelheid het strafschop­gebied in, kapte een tegenstand­er uit en schoot via de vingertopp­en van de doelman raak. Het was de tweede competitie­treffer voor de 29-jarige Lens, die dit seizoen door Fenerbahçe wordt gehuurd van Sunderland.

Vijf minuten voor tijd werd Lens gewisseld. Bij Fenerbahçe ontbrak Robin van Persie door een bovenbeenb­lessure. Gregory van der Wiel werd eerder deze maand door Advocaat uit de selectie gezet.

Op 15 januari hervat Fenerbahçe de Süper Lig met een thuiswedst­rijd tegen hekkenslui­ter Adanaspor. (NS)

??  ?? Zlatan Ibrahimovi­c (m) produceerd­e tegen Sunderland (3-1 zege) zijn 50e goal van 2016 en gaf bovendien twee assists. Manchester United-manager José Mourinho vindt dat het beter kan.
(Foto: De Telegraaf)
Zlatan Ibrahimovi­c (m) produceerd­e tegen Sunderland (3-1 zege) zijn 50e goal van 2016 en gaf bovendien twee assists. Manchester United-manager José Mourinho vindt dat het beter kan. (Foto: De Telegraaf)