Times of Suriname

Liverpool knokt zich terug

-

VOETBAL - Liverpool had het vooral voor rust lastig tegen Stoke City, maar knokte zich uiteindeli­jk terug van een achterstan­d en zette een ruime overwinnin­g op het scorebord: 4-1.

Erik Pieters was na negentig minuten de Nederlande­r die het meest was opgevallen. Hij was namelijk de aangever bij de verrassend­e openingsgo­al van Jonathan Walters. De Ier kopte in de twaalfde minuut de bal achter Liverpool-keeper Simon Mignolet. Het was de verrassend­e 0-1 tussenstan­d, juist nadat Liverpool in de beginfase het felst was gebleken. Na de tegengoal waren The Reds het echter eventjes kwijt en bijna betekende dat zelfs de 0-2, ware het niet dat Joe Allen, recht op Mignolet schoot; de bal rolde terug het veld in, maar was net buiten het bereik van Peter Crouch, waardoor die er niets mee kon. Tien minuten voor rust werd het alsnog 1-1. Divock Origi bediende met een mooie pass Sadio Mané, die de bal in de zestien bracht. Adam Lallana kon daardoor raak schieten. Firmino zorgde er één minuut voor rust voor dat de thuisploeg toch met een voorsprong. De Braziliaan legde de bal voor zijn linker en schoot laag, en via beide palen, de 2-1 binnen. Na rust leek Stoke geknakt en kwam het er nauwelijks nog gevaarlijk uit. Een voorzet van Origi was bedoeld voor Mané, maar werd door Gilbert Imbula achter zijn eigen keeper geschoven: 3-1. Liverpool wist toen dat het klaar was en zag invaller Daniel Sturridge nog 4-1 maken. De aangever was tegenstand­er Ryan Shawcross, die de bal zomaar in de voeten speelde bij de Engelse spits. Liverpool is dankzij de zege weer tweede in de Premier League, met een punt meer dan Manchester City en zes minder dan Chelsea. (Goal)

??  ?? Daniel Sturridge van Liverpool gaat langs doelman Lee Grant van Stoke City om het vierde doelpunt te scoren. (Foto: Goal)