Times of Suriname

Bandleden willen niet naast hun schoenen lopen

-

kijkt met trots terug op 2016. Afgelopen jaar kwam het nieuwe album Control uit, trad de band twee keer op in Ziggo Dome en kondigden ze nog vijf shows aan. Maar de band wil niet naast zijn schoenen lopen. “2016 was een nieuwe start, een nieuwe plaat, nieuw geluid. Daar zijn we enorm trots op”, zegt drummer Niles Vandenberg (34) in gesprek met NU.nl.

Dit jaar verscheen hun album

waarop de band een ander geluid liet horen dan het publiek van hun gewend was.

“Het was spannend voor ons. We kwamen terug met nieuw materiaal en we wilden ook een compleet andere show geven dan het jaar daarvoor.” Het succes van het album Rivals en de keuze om met een ander geluid te komen zorgden ervoor dat het nieuwe album onder een vergrootgl­as lag. De verwachtin­gen waren hoog, erkent Vandenberg.

Het succes dat de band afgelopen jaar boekte, is volgens Vandenberg niet vanzelfspr­ekend. Met onder meer vijf uitverkoch­te shows in Ziggo Dome op de agenda, kijkt Kensington dan ook erg uit naar volgend jaar.

De band investeert al jaren in een carrière in het buitenland. Ondanks het succes in Nederland speelt de band in het buitenland momenteel nog in iets kleinere zalen. In Hongarije, Tsjechië en Duitsland treedt Kensington op in zalen voor zo’n tweeduizen­d man. “Je moet niet naast je schoenen gaan lopen omdat je Ziggo Dome uitverkoop­t. We beginnen in een buitenland­se stad soms voor tien of twintig man en komen gewoon elk jaar terug. Dan groeit je publiek. Mensen komen vooral voor muziek, maar in zo’n grote zaal kun je een grote show neerzetten en dat verwachten mensen ook. Toch moet je een manier bedenken om het voor jezelf en het publiek klein te maken. Op die manier blijft het persoonlij­k.”

(NU.nl/foto: Kick Radio.nl)

 ??  ??
 ??  ?? Kensington
Control,
Kensington Control,
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname