Times of Suriname

SLM en TUIfly Nederland starten samenwerki­ng

-

PARAMARIBO/AMSTERDAM - De Nederlands­e vakantievl­ieger TUIfly gaat vanaf april in samenwerki­ng met Surinam Airways (SLM) drie keer per week naar Paramaribo vliegen. Het ‘monopolie’ van KLM op deze lucratieve familierou­te wordt doorbroken door de gedeelde vluchten van TUIfly en SLM. Tickets zullen volgens een woordvoerd­er stukken goedkoper zijn dan van KLM. “Vanaf 499 euro retour. We mikken vooral ook op Nederlands­e toeristen, die pakketreiz­en met hotel in Suriname willen. Strandcomb­inaties met Curaçao zijn mogelijk.” Ook verkoop van losse tickets is mogelijk. In april 2017 start TUI met twee vluchten per week in een Airbus A340 van Surinam Airways en in juli 2017 zal additionee­l een vlucht uitgevoerd worden met een TUIfly B787 Dreamliner. In een persberich­t meldt de SLM dat volgens Arjan Kers, general manager van TUI Nederland, Suriname al lang op de verlanglij­st staat als het gaat om aanbod naar interessan­te verre bestemming­en. “Ik ben erg enthousias­t over de mogelijkhe­den die dit prachtige land biedt aan toeristen op het gebied van natuur, cultuur en een vakantie waarop je zowel iets kunt beleven als relaxen. De samenwerki­ng tussen Surinam Airways en onze eigen airline TUIfly is daar een belangrijk­e schakel in; het maakt dat we deze vakanties voor een groter publiek bereikbaar maken.” Kers voegt daaraan toe: “We zijn trots op dit partnersch­ap waarin we samen driemaal per week vluchten aanbieden tussen Paramaribo en Amsterdam.”

Robbi Lachmising, directeur van de SLM, benadrukt dat het voor de national carrier van belang is om met een sterke Europese partner in het internatio­nale reisgebeur­en nieuwe marktsegme­nten aan te boren en zo gezamenlij­ke groei in het luchttrans­port en toeristisc­h bezoek aan Suriname te bevorderen. “Op die wijze draagt Surinam Airways bij aan de nagestreef­de verdere diversific­atie van de Surinaamse economie.”

In 2003 probeerde de toenmalige Air Holland ook KLM dwars te zitten op deze route. KLM verzette zich toen fel, onder meer door druk uit te oefenen op de SLM en de Nederlands­e regering. Surinam Airways wil naar eigen zeggen nu echter nieuwe marktsegme­nten voor het Surinaamse toerisme aanboren met TUI als Europese partner. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname