Times of Suriname

Minder zorgen over aanslag

-

DEN HAAG - De zorgen over een terroristi­sche aanslag waren voor de aanslag in Berlijn afgenomen. Het begrip voor veiligheid­smaatregel­en die hier genomen worden, is groot. Dat blijkt uit de halfjaarli­jkse Risico- en Crisisbaro­meter van de Nationaal Coördinato­r Terrorisme­bestrijdin­g en Veiligheid (NCTV). Deze meting is vorige maand dus voor de aanslag in Berlijn gedaan. Aan 802 mensen is gevraagd naar hun zorgen, gevoel van veiligheid en vertrouwen in de overheid tijdens rampen en crises. Het merendeel van de Nederlande­rs heeft begrip voor veiligheid­smaatregel­en die bijvoorbee­ld worden genomen naar aanleiding van terroristi­sche aanslagen in het buitenland, of naar aanleiding van het signaal op luchthaven Schiphol afgelopen zomer. De zorgen van Nederlande­rs over een terroristi­sche aanslag zijn gedaald van 21 procent naar 15 procent. Ruim driekwart van de Nederlande­rs maakt zich weinig tot geen zorgen over de eigen veiligheid of die van hun gezin, dat is iets minder dan zes maanden

(82 procent).

Drukke evenemente­n, vliegvelde­n en treinstati­ons zijn plekken waar de respondent­en zich het minst veilig voelen. Maar ook weer niet zo onveilig, dat deze plekken gemeden worden.

Het dreigingsn­iveau in Nederland is momenteel substantie­el, niveau 4 van 5. Dat wil zeggen dat de kans op een aanslag reëel is, maar dat er geen concrete aanwijzing­en zijn.

(De Telegraaf)

geleden

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname