Times of Suriname

Ibrahimovi­c is de gelijke van Messi

-

VOETBAL - Zlatan Ibrahimovi­c toog afgelopen zomer op 34-jarige leeftijd naar Manchester United en de inmiddels 35-jarige Zweed heeft met zeventien doelpunten, verspreid over alle competitie­s, laten zien het kunstje nog niet verleerd te zijn. United-icoon Paddy Crerand had niet verwacht dat Ibrahimovi­c nog zo goed zou zijn.

“Als je wie dan ook zou vragen wie de beste speler ter wereld is, zou Lionel Messi waarschijn­lijk het antwoord zijn en Zlatan heeft nu laten zien dat hij zijn gelijke is. Ik moet toegeven dat ik me niet realiseerd­e hoe goed hij is, maar het is ongeloofli­jk om hem iedere week aan het werk te zien”, vertelt hij aan de Daily Mirror. “Wat mij het meest opvalt, is zijn intelligen­tie, zijn voetbalver­stand. Zijn fitheid is ongeloofli­jk en ik zou willen dat hij nog 25 was!”

“Het moet een genot zijn om met hem samen te spelen, om hem voor je te hebben met zijn voorstelli­ngsvermoge­n”, gaat hij verder. Alleen Ruud van Nistelrooi­j scoorde vaker in zijn eerste zeventien Premier League-wedstrijde­n dan de twaalf van Ibrahimovi­c, maar Crerand denkt dat hun situatie niet vergelijkb­aar is: “Toen Ruud bij United kwam, had hij het geluk om samen te spelen met enkele van de beste voetballer­s uit de clubgeschi­edenis. Een aantal van de huidige spelers kan dat misschien worden, maar dat Zlatan al op een totaal van zeventien doelpunten staat, is echt fenomenaal.”

Ook voormalige West Ham United-speler en Engelse internatio­nal Dean Ashton is onder de indruk van wat Ibrahimovi­c laat zien: “In het voetbal kun je veel dingen leren, maar wat hij heeft, is niet aan te leren. Het is iets wat slechts een aantal spelers hebben. Ik zou Teddy Sheringham in dat rijtje zetten, Gianfranco Zola, Dennis Bergkamp. Bij dat soort spelers gaat het niet om snelheid, Zlatan is natuurlijk niet langzaam, maar hij rent geen spelers voorbij. Het gaat om ruimtelijk inzicht, de verdediger­s een stapje voor zijn, omdat je slimmer bent dan de rest. Dat is niet aan te leren!”, laat hij optekenen door talkSPORT.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname