Times of Suriname

Tottenham komt terug van achterstan­d

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur blijft ondanks een tegengoal van Southampto­nverdedige­r Virgil van Dijk, de Premier League-top in het vizier houden door een 1-4 zege. De laatste bezoekers van het St. Mary’s Stadium hadden hun plaats gevonden, toen men alweer kon gaan staan om te juichen. Want James WardProwse vond met zijn geplaatste vrije trap Van Dijk, die met zijn kopbal Hugo Lloris versloeg in de tweede minuut: 1-0. Een voorsprong waar menig fan van The Saints zeer verheugd mee was. Southampto­n kreeg vervolgens kleine kansen om de score uit te bouwen, en voerde de druk op de defensie van de Spurs op. Het piepte en kraakte achterin de Londense defensie, maar door een sublieme Jan Vertonghen en Eric Dier bleef de schade beperkt. Daardoor werkte de gelijkmake­r van Dele Alli in de negentiend­e minuut bevrijdend, en bleek het een kantelpunt te zijn. Vlak na de rust was het oud-Ajacied Christian Eriksen die met een voorzet Harry Kane bereikte, waarna de Engelse internatio­nal de bal hard in het doel kopte: 1-2. Toen Nathan Redmond Alli neerhaalde in de 56e minuut in het strafschop­gebied, wees arbiter Mike Dean resoluut naar de penaltysti­p. Redmond mocht gaan douchen, en Kane aanleggen. Echter, deze schoot de buitenkans hard tegen de lat. Heung-Min Song en Alli zorgden in de slotminute­n voor de 1-3 en 1-4, terwijl Eriksen even daarvoor het aluminium nog had geraakt. Door de overwinnin­g blijft Tottenham staan op de vijfde plaats. (Goal)

??  ?? Heung-Min Son (m) van Tottenham Hotspur schiet de bal langs doelman Fraser Forster van Southampto­n. (Foto: Proshot)