Times of Suriname

Wisse verslaat Karsters

-

THAIBOKS - Donovan Wisse (Team Wisse), wereldkamp­ioen en IRO-belthouder, heeft dinsdagavo­nd tijdens ‘Bloed, Zweet & Tranen’ part 2 in de Anthony Nestysport­hal ook Joshua Karsters van Team Titans middels technical knock-out klein gekregen. Al in de eerste ronde kreeg Karsters te maken met een rechtse power punch tegen zijn hoofd. Dit kwam hem duur te staan, want na de acht tellen, kwam hij niet meer terug. “Voor mij om 2016 af te sluiten, voelt heel goed aan. Zes partijen en alle zes middels ko’s gewonnen. Het kan dus niet beter dan dat”, aldus de winnaar. Wisse zegt verder in januari 2017 terug te zullen keren richting Nederland om zijn school- en thaikboksc­arrière van daaruit voort te zetten.

Het hoofdgevec­ht van ‘Bloed, Zweet & Tranen’ part 2 was tussen Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstrui­k en Sergio Piqué. Deze partij werd in de tweede ronde middels technical knock-out gewonnen door ‘Bigi Boi’. De Surinaamse zwaargewic­ht kickbokser won op 3 december nog de WLF (WU Lin Fing) wereldtite­l in Zheng Zhou, China, en werd hiermee de eerste Surinamer met een zwaargewic­httitel. Zijn partijen van het afgelopen jaar tegen Colen, Kenneth Bishop, Kamran Aminzadeh, Ricardo Soneca, Song Liyuan en Don Abena werden allemaal in winst omgezet.

Verder won Nordin van Roosmalen in de A-klasse middels technical knock-out van Benito Linger, terwijl bij de vrouwen Chavella Lee na vijf ronden won van Chellina ‘Da Beast’ Chirino. Chavella Lee is vechtster van Simson Gym. Ze is ongeslagen kampioen van Suriname en belthoudst­er van (Undisputed Muay-Thai Council) UMC ‘Dangerzone’ tournament.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname