Times of Suriname

Infantino krijgt steun voor uitbreidin­g WK

-

VOETBAL - Een ruime meerderhei­d van de nationale voetbalbon­den is volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino voorstande­r van de uitbreidin­g van het WK van 32 naar 48 landen.

Infantino zei gisteren dat een ‘overweldig­ende meerderhei­d’ achter zijn plan staat. De Zwitser noemt een WK met 48 landen financieel de aantrekkel­ijkste optie.

In 2026 moeten er voor het eerst 48 landen deelnemen aan het WK. Het is nog niet bekend welk land het toernooi zal organisere­n, na edities in Rusland (2018) en Qatar (2022).

Infantino benadrukt dat het WK in 2026 gewoon weer in de maanden juni en juli zal plaatsvind­en. Vier jaar eerder in Qatar zal er in de wintermaan­den gespeeld worden, omdat het er in de zomer te warm is.

Een WK met 48 landen hoeft volgens Infantino niet langer te duren dan een toernooi in de huidige opzet. In eerste ronde worden zestien groepen van drie teams gevormd. Infantino sprak gisteren opnieuw de hoop uit dat er tijdens het WK 2018 gebruik zal worden gemaakt van videoarbit­rage. Daar werd eerder deze maand tijdens het WK voor clubteams in Japan voor het eerst onder de vlag van de FIFA mee geëxperime­nteerd.

“De testen waren erg positief”, aldus Infantino. “De ontwikkeli­ngen op dit gebied gaan de goede kant op.” (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname