Times of Suriname

Duitse minister: Vegaschnit­zel mag geen schnitzel heten

-

DUITSLAND - Volgens de Duitse minister van Landbouw, Christian Schmidt, is een curryworst zonder vlees geen curryworst. Daarom wil hij een verbod op vegetarisc­he of veganistis­che producten met vleesaandu­idingen, zoals ‘vegaschnit­zel’. Die zouden de consument onzeker maken. Schmidt is lid van de CSU in deelstaat Beieren, bekend om zijn bierworst en Schweinebr­aten - én om zijn bio-industrie.

Schmidt gaat zich naar eigen zeggen inzetten om valse etiketteri­ng te verbieden, in het belang van de consument. Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van een interview in de Duitse krant Bild. De landbouwmi­nister vindt dat fabrikante­n van plantaardi­ge producten hun eigen namen moeten bedenken. “Niemand moet bij deze pseudo-vleesprodu­cten doen alsof het echt vlees is.” Schmidt is al langer tegenstand­er van het verkopen van vleesverva­ngers met namen als worst, frikandel of schnitzel. In oktober sprak hij zich voor het eerst uit voor duidelijke etiketteri­ng. Zijn motto: ‘Wat er op staat, moet er ook inzitten’.

In hetzelfde interview spreekt Schmidt zich uit tegen Duitse scholen die varkensvle­es van het menu halen om moslims tegemoet te komen. “We moeten niet de keuzen van de meerderhei­d van onze samenlevin­g inperken om gemak of kosten. Culturele diversitei­t zou meer opties moeten opleveren, niet minder.” De minister is lid van de CSU in Beieren, zusterpart­ij van bondskanse­lier Merkels CDU. Ook CDU in Nedersakse­n, dat eveneens bekend staat om zijn grote bio-industrie, heeft zich tegen de vegaschnit­zel gekeerd.

(de Volkskrant)

 ??  ?? Vegaschnit­zel. (de Volkskrant)
Vegaschnit­zel. (de Volkskrant)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname