Times of Suriname

Twee verkeersdo­den en vijf gewonden

-

PARAMARIBO - De politie heeft gisteren de 73ste en 74ste verkeersdo­de geregistre­erd bij een aanrijding tussen twee bestelbuss­en aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 11 in het district Para. Een mannelijke inzittende die in een van de bestelbuss­en zat, is ter plekke omgekomen en de bestuurder van een van de bussen overleed in het ziekenhuis.

Er waren vier ambulances ingezet om de vijf zwaargewon­den en een lichtgewon­de te vervoeren naar de spoedeisen­de hulp voor medische behandelin­g. Een van de zwaargewon­den was de bestuurder van een van de bussen en hij kwam later te overlijden in het ziekenhuis. Een van de bestelbuss­en kwam vanuit de richting van Paramaribo en ging naar die van Brokopondo, terwijl de andere vanuit de tegenoverg­estelde richting kwam. Vermoedeli­jk heeft een van de bestuurder­s zijn rijhelft verlaten en is op die van de tegenligge­r beland met het noodlottig­e gevolg. De politie was ter plekke om te onderzoeke­n hoe de aanrijding precies heeft plaatsgevo­nden. Er zal nog een reconstruc­tie worden gehouden om na te gaan wat zich precies heeft afgespeeld.

Korpschef Agnes Daniel en procureur-generaal Roy Bajnath Panday hebben gisteren in hun toespraak bij de jaarafslui­ting van het Korps Politie Suriname hun bezorgdhei­d geuit over de verkeersve­iligheid. Daniel zegt dat het meer mannen zijn die omkomen in het verkeer. Ook stelt ze dat de meest voorkomend­e overtredin­g het overschrij­den van de maximumsne­lheid is. WJ

 ??  ?? Een zware frontale botsing tussen twee bestelbuss­en gisteren aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 11 heeft twee mannen het leven gekost, terwijl vijf anderen gewond zijn geraakt. (Action-foto: Kalyan Vijaykumar)
Een zware frontale botsing tussen twee bestelbuss­en gisteren aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 11 heeft twee mannen het leven gekost, terwijl vijf anderen gewond zijn geraakt. (Action-foto: Kalyan Vijaykumar)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname