Times of Suriname

Met vuurwerk spelend jongetje veroorzaak­t brand

-

PARAMARIBO - Een achtjarig jongetje dat gisteren met vuurwerk speelde, heeft brand veroorzaak­t in een garage, waarbij een auto, motorfiets en enkele gereedscha­ppen zijn verwoest. Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de jongen buiten de garage met het vuurwerk van het type Cracker speelde, terwijl de ouders in huis waren.

Pinas zegt dat er op dat moment geen toezicht was op het kind. In de garage waren een auto, motorfiets en enkele gereedscha­ppen ondergebra­cht. Vermoedeli­jk is het vuurwerk waarmee het kind speelde en afschoot, onder de motorfiets gegaan waar de brand is begonnen. De jongen zag rook van onder de motorfiets komen en riep zijn moeder direct. De moeder riep de vader die met een poederblus­ser van 5 kilogram kwam. Hij heeft geprobeerd de brand zelf te blussen, maar dit is hem niet gelukt.

Pinas zegt dat de jongen rook had gezien, maar toen de vader aankwam, waren er vlammen. De schade is volgens hem dat de garage met inboedel is afgebrand. Niemand is gewond geraakt. De brandweerv­oorlichter doet een beroep op de gemeenscha­p dat ouders erbij zijn wanneer kinderen vuurwerk afschieten om toe te zien dat het op een veilige manier geschiedt.

De melding van de brand is binnengeko­men om 08.39 uur. De brandweer is na twee minuten uitgerukt en was om 08.45 uur ter plaatse. De brand was om 08.52 uur onder controle. Pinas zegt dat het om een in steen opgetrokke­n garage die niet verzekerd was, gaat.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname