Times of Suriname

“Veiligheid staat heel erg onder druk”

-

PARAMARIBO - “Veiligheid staat heel erg onder druk”, zegt procureur-generaal (pg) Roy Bajnath Panday aan de krant. Hij geeft aan dat er een driehoekso­verleg bestaat tussen de leiding van het Korps Politie Suriname, alle districtsc­ommissaris­sen (dc’s) en de leiding van het Openbaar Ministerie (OM). Hij heeft daarbij kunnen merken dat ze elkaar kunnen ondersteun­en in het treffen van maatregele­n ter voorkoming van criminalit­eit. In januari komend jaar wordt dit geëvalueer­d. De verkregen informatie uit het driehoekso­verleg geeft volgens hem lichtpunte­n voor een goede aanpak. “Maar we zijn er nog niet. We zullen met elkaar moeten doorgaan, want een doel blijft altijd heilig met name de veiligheid voor de burgers te optimalise­ren. Laten we de nieuwsblad­en openslaan, de veiligheid staat heel erg onder druk.”

Bajnath Panday zegt dat het driehoekso­verleg primair is bedoeld om voorzienin­gen te treffen vanuit het districtsb­estuur, de politie en het OM om preventiev­e maatregele­n te kunnen bedenken over onder meer waar de drugshaard­en in de verzorging­sgebieden zijn, welke ruimtes en locaties zich lenen voor zedenmisdr­ijven en waar er overlast is in de zin van winkels die drank aan de man brengen en mensen die lawaai veroorzake­n voor de woongemeen­schap.

Daarbij gaat het ook om de bussen die met luide muziek door de woonwijken rijden. De pg vindt dat de dc’s best in staat zijn te helpen op de gebieden die betrekking hebben op het terugdring­en van beginnende vormen van criminalit­eit.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname