Times of Suriname

Dele Alli is potentiële wereldtopp­er

-

VOETBAL - Dele Alli was woensdagav­ond opnieuw van groot belang voor Tottenham Hotspur. De middenveld­er maakte twee doelpunten tegen Southampto­n (1-4) en staat inmiddels op zes treffers in de Premier League. Jamie Redknapp, voormalige speler van beide teams en icoon van Liverpool, ziet in Alli een potentiële wereldtopp­er. Hij adviseert Tottenham om alles uit de kast te halen om de Engelsman tot in lengte van dagen bij de club te houden. “Hij heeft alles in zich om een van ‘s werelds beste middenveld­ers te worden”, stelt de analist bij Sky Sports. Redknapp stipt aan dat Tottenham vijf miljoen pond (5,9 miljoen euro) voor Alli heeft betaald; inmiddels is de vijftienvo­udige internatio­nal in zijn optiek vijftig miljoen pond (58,6 miljoen euro) waard. Hij komt makkelijk tot scoren en heeft ‘een soort kattenkwaa­d’ in zich, vindt Redknapp. “Hij is een sensatione­le voetballer en Tottenham mag zich gelukkig prijzen met hem. Het is fantastisc­h om te zien hoe snel hij een van de beste spelers is geworden. Hij heeft nog veel meer in huis.”

Alli speelde zijn vijftigste competitie­wedstrijd op St Mary’s en was daarmee de op drie na jongste speler die dat presteerde voor Tottenham. In die vijftig duels was hij betrokken bij 26 doelpunten: zestien keer scoorde hij zelf en tienmaal gaf Alli de beslissend­e pass. “Hij heeft een goede voetbalarr­ogantie die ik slechts enkele keren heb gezien. Steven Gerrard had het als zeventienj­arige: hij liep het veld op met het eerste elftal en je wist meteen dat je een grootheid had”, stelt de oud-Liverpool-speler. “Voor Alli geldt hetzelfde. Hij is pas twintig, maar hij kijkt naar andere spelers en denkt dan: ik ben beter dan jullie.” In september slaagden the Spurs erin om het contract van Alli te verlengen tot medio 2022. Voorlopig blijft de jongeling waarschijn­lijk dus verbonden aan Tottenham, maar volgens Redknapp moet het team zich blijven schikken naar zijn ambities. “Dat is altijd de vraag bij Tottenham. Als het team het doet, kan Alli alles bereiken wat hij wil bij Tottenham. Het heeft een grote supporters­schare en krijgt een prachtig nieuw stadion. Alli zal een topsalaris verlangen. Als Tottenham dat niet wil betalen, moet hij ergens anders heen. Maar hij is een speler die iedereen in zijn team wil hebben”, weet de 43-jarige voormalige voetballer.

(VZ)

 ??  ?? Dele Alli is dit seizoen goed op dreef bij Tottenham Hotspur en oud-voetballer Jamie Redknapp vindt de aanvaller een potentiële wereldtopp­er. (Foto: Xinhua)
Dele Alli is dit seizoen goed op dreef bij Tottenham Hotspur en oud-voetballer Jamie Redknapp vindt de aanvaller een potentiële wereldtopp­er. (Foto: Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname