Times of Suriname

Eto’o steunt WK-plan Infantino

-

VOETBAL - Het plan om in de toekomst met 48 landen op een WK te voetballen, geniet volgens FIFA-voorzitter Gianni Infantino veel steun bij de lidstaten. Ook viervoudig­e WK-ganger Samuel Eto’o is een groot voorstande­r van een uitbreidin­g van het deelnemers­veld.

Een WK met meer deelnemers was een van de succesvoll­e speerpunte­n in de verkiezing­scampagne van Infantino. Zijn plannen om van 32 naar 40 en later zelfs 48 landen te gaan, stuitten bij de Europese clubs op weerstand. De meeste voetbalbon­den zijn echter zeer te spreken over het idee, zei Infantino woensdag op een conferenti­e in Dubai.

“We moeten er meer landen bij betrekken”, vertelde Infantino. “Als we een formaat kunnen vinden dat geen extra wedstrijde­n oplevert, maar wel meer vreugde bij degenen die normaal niet de kans krijgen om mee te doen, moeten we er zeker over nadenken. De meeste bonden waren voor tijdens verschille­nde overleggen, maar we moeten er nog meer over discussiër­en.”

Eto’o sprak tijdens de Globe Soccer Awards zijn steun uit toen hij een oeuvreprij­s kreeg uitgereikt. “Meneer Infantino, deze prijs is voor de creatie van een WK met 48 landen. Doe het voor de armen, voor iedereen die niet elke keer de kans krijgt om mee te doen aan een WK. Doe het! Wij steunen u, ik steun u persoonlij­k. U geeft Afrika de kans op een WK te spelen.”

De FIFA Council zal voorstel van Infantino het op 9 januari bespreken. Het nieuwe formaat zou op zijn vroegst in 2026 kunnen worden gebruikt. Als de wens van de 46-jarige Zwitser uitkomt, strijden 48 landen verdeeld over zestien poules van drie dan voor een ticket bij de laatste 32. Voor de WK’s van 2018 en 2022 staat al vast dat er 32 landen, zoals gebruikeli­jk sinds 1998, meedoen.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname