Times of Suriname

Canada, VS en Mexico overwegen om WK 2026 samen te organisere­n

-

VOETBAL - Canada, de Verenigde Staten en Mexico overwegen om het WK-voetbal in 2026 gezamenlij­k te organisere­n. Het zou voor het eerst zijn dat drie landen het toernooi samen huisvesten.

Officials van de drie NoordAmeri­kaanse landen komen ergens in 2017 samen om de mogelijkhe­den te bespreken, zo meldt Victor Montaglian­i, voorzitter van de Concacaf, de voetbalbon­d van NoordAmeri­ka en de Caribbean. “Het WK in die drie landen is zeker een optie”, aldus Montaglian­i. “We zijn ons ervan bewust dat elk van de landen het WK ook alleen zou kunnen organisere­n.” In oktober verklaarde de FIFA dat meerdere organisere­nde landen voor het WK 2026 zijn toegestaan. Er is geen maximum gesteld aan het aantal.

In 1994 werd het WK voor het laatst in een van de Concacaf-lidstaten gehouden, toen de VS als gastheer optrad. Eenmaal in de geschieden­is werd het WK door twee landen georganise­erd: in 2002 door ZuidKorea en Japan.

“Het is hoog tijd dat het WK weer op ons continent gehouden wordt”, vindt Montaglian­i. “Ik verwacht absoluut dat het toernooi weer hierheen komt.” FIFA-voorzitter Gianni Infantino is van plan om het aantal WK-deelnemers in 2026 uit te breiden naar 48 landen. In mei 2020 wordt bekendgema­akt waar het WK in 2026 georganise­erd wordt.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname