Times of Suriname

Brusselse beurs blijft in negatief territoriu­m

-

BRUSSEL - De Brusselse beurs kon gisteren gedurende de ochtend het openingsve­rlies niet ombuigen naar winst. Rond de klok van half elf koerste de Bel20 0,3 procent lager op 3,599,98 punten. Volgens marktenspe­cialist Tom Simonts van KBC Bolero bleef de verliesbeu­rt op Wall Street niet onopgemerk­t op de Europese beurzen. Bovendien drogen de volumes verder op en het bedrijfsni­euws ook, aldus Simonts. Op macro-economisch vlak stond er gisterocht­end niets op de agenda. In Amerika kregen beleggers later op de dag nog inzicht in de wekelijkse steunaanvr­agen en olievoorra­den. Bovendien staat de handelsbal­ans over november geagendeer­d.

Olie liet een gemengd beeld zien. Een februari-future West Texas Intermedia­te daalde 0,2 procent op 53,94 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 56,45 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0456. Bij het sluiten van de Amerikaans­e beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,0411 en bij het slot in Brussel stond er een stand van 1,0382 op de borden.

In de sterindex steeg Cofinimmo met 0,7 procent en Ontex kon 0,6 procent aan beurswaard­e bijschrijv­en. Anheuser-Busch InBev werd 0,5 procent meer waard.

ING Groep verloor echter 1,2 procent en ook Bekaert kon met een min van 1,2 procent niet in het groen komen. Solvay gaf 0,7 procent prijs. In de Midkap was het Exmar dat op bijval van beleggers kon rekenen. Het aandeel steeg met 2,3 procent, gevolgd door Leasinvest Real Estate en Euronav die respectiev­elijk 1,0 en 0,9 procent hoger koersten.

Nyrstar bleek de gebeten hond met een verlies van 1,5 procent, terwijl Barco 0,6 procent verloor.

Onder de kleinere fondsen steeg RealDolmen met 2,0 procent, terwijl Tigenix 0,7 procent daalde. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname