Times of Suriname

Koersval Toshiba houdt aan

-

TOKIO - De aandelenbe­urs in Tokio is gisteren met een stevig verlies gesloten. Toshiba maakte daarbij voor de derde opeenvolge­nde dag een stevige duikeling door de grote zorgen over de toekomst van het technologi­econcern.

De toonaangev­ende Nikkeiinde­x sloot met een verlies van 1,3 procent op 19.145,14 punten. Toshiba zag 17 procent van zijn beurswaard­e verdampen, nadat in de voorgaande dagen al bijna een derde verloren ging door de dreigende miljardena­fschrijvin­g op zijn nucleaire activiteit­en. Die strop ging gisteren ten koste van de rating van Toshiba bij kredietbeo­ordelaars Moody’s en S&P.

Banken die bij Toshiba zijn betrokken werden ook geraakt door de malaise bij het concern. Zo verloren Sumitomo Mitsui, Mizuho en Mitsubishi Financial Group ongeveer 2 procent omdat Toshiba zelf heeft laten doorscheme­ren dat het mogelijk niet al zijn leningen kan terugbetal­en.

Airbagmake­r Takata won daarentege­n 16,5 procent. Het bedrijf is volgens ingewijden dicht bij een schikking met autoriteit­en in de VS in de langslepen­de affaire rond defecten in het opblaasmec­hanisme van zijn airbags.

Elders in de regio bleven de uitslagen beperkt. De Kospi in Seoul kreeg er 0,1 procent bij, terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent won. In Hongkong noteerde de Hang Seng tussentijd­s vrijwel vlak. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname