Times of Suriname

In lucht afgevuurde kogels maken slachtoffe­rs

- Een van de kogels die voor het nodige ongerief heeft gezorgd. Bij de Spoedeisen­de Hulp meldden drie personen zich aan met schotverwo­ndingen, opgelopen door een verdwaalde kogel.

PARAMARIBO - Drie personen liepen op oudejaarsd­ag schotverwo­ndingen op door een ‘verdwaalde’ kogel. Fauzia Poese, coördinato­r van de Spoedeisen­de Hulp (SEH) van het Academisch­e Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zegt dat zaterdag ook dit soort gevallen behandeld moest worden op de SEH. Een van de slachtoffe­rs liep schotverwo­nding op in het been.

Brigittes echtgenoot is een van de personen die een verwonding opliep door een verdwaalde kogel. Zij vertelt dat zij samen met haar man buiten zat, toen een kogel langs haar mans rug vloog en zich vervolgens boorde in de stoel waarin hij zat. Hij liep een schampscho­t op zijn rug en viel op de grond. De geschrokke­n echtgenote zegt na het ongeval aangifte te hebben gedaan bij de politie van Geyersvlij­t. “Dit is gewoon erg. Er moet iets van gezegd worden. Wij hoorden een raar geluid en dachten dat er vuurwerk dichtbij werd afgeschote­n. Maar plotseling voelde mijn man een branderige pijn in zijn rug. Toen wij keken, zagen wij de twee gaten in zijn trui en een de stoel. Mijn man leunde gelukkig een beetje naar voren in zijn stoel anders was het erger afgelopen.”

Commissari­s van politie Guno Roosenhoff zegt aan de krant dat personen vermoedeli­jk naast het schieten van vuurwerk ook schoten in de lucht hebben gelost. Hij geeft aan dat wat in de lucht gaat, terugkomt naar beneden met als gevolg dat personen gewond zijn geraakt.

(Lees verder op pagina 2)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname