Times of Suriname

Arrestatie­s na vondst explosieve­n in Tilburg

-

TILBURG - De Explosieve­n Opruimings­dienst Defensie (EOD) heeft zaterdag in een woonwijk in Tilburg ‘levensgeva­arlijk’ explosief materiaal opgeruimd. De circa tien explosieve­n waren zelfgemaak­t. “Ze waren nog niet klaar, dus we waren op tijd”, aldus de politie. Drie bewoners van het huis aan de Munttorens­traat zijn gearrestee­rd.

Wat ze wilden met het ontplofbar­e spul kon de politie nog niet zeggen. Terroristi­sche motieven liggen niet voor de hand volgens een woordvoerd­er van de politie, maar het is ook niet zomaar wat vuurwerk. “Vanuit ons perspectie­f zijn dit gewoon explosieve­n.” De EOD heeft het gevaarlijk­e materiaal onschadeli­jk gemaakt. Uit voorzorg werden ook de brandweer en ambulance naar de vindplaats gedirigeer­d. De politie ging op onderzoek uit na een tip. Ook een garagebox werd doorzocht.

De verdachten zijn naar het bureau gebracht. Op de vraag of ze 2017 in een politiecel beginnen, antwoordde de woordvoerd­er dat dit ‘wel in de lijn der verwachtin­g ligt’. In Friesland zijn zaterdag twee mensen gewond geraakt door carbidschi­eten. In Molenend liep iemand verwonding­en op aan zijn been, in Broeksterw­oude kreeg iemand ernstig letsel aan zijn gezicht.

De politie NoordoostF­riesland roept mensen op voorzichti­g te zijn. Er zijn zoveel meldingen van overlast door vuurwerk en carbid dat agenten niet overal op af kunnen gaan, aldus de politie op Facebook. Ook in Wijhe in Overijssel is zaterdag tijdens het carbidschi­eten een gewonde gevallen. Een politiewoo­rdvoerster laat weten dat een ton tegen het voorhoofd van persoon knalde, het zou mogelijk om een 15-jarige jongen gaan. Het slachtoffe­r is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebrac­ht. De politie weet niet hoe ernstig de verwonding­en van de man zijn.

Bij Zevenbergs­chen Hoek in Noord-Brabant werd een auto staande gehouden met daarin 1.300 kilo vuurwerk. Het vuurwerk zat volgens de politie verpakt in zeventig dozen. De wagen viel op omdat “hij wel erg diep in de veren hing”, meldde de politie op Twitter. Tegen de bestuurder van het voertuig is procesverb­aal opgemaakt.

(NU.nl)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname